Héctor Gómez, música trencadora

Vocalista dels Aerial Blacked

  • Mireia Biel / Anna Aluart
  • Dijous, 07 Maig 2015 10:19

Perfils 2014/2014, Perfils-Hector Gomez

Mataroní de tota la vida, Héctor Gómez compagina les seves dues grans ambicions: l’advocacia i la música. Ambdues activitats conformen el seu dia a dia, que combina judicis i reunions amb la passió per la música més heavy del panorama musical actual, com a vocalista del grup ‘Aerial Blacked’.

“Sempre m’havia agradat la música, però vaig estudiar Dret i ja abans d’acabar la carrera vaig començar a dedicar-m’hi”, explica Gómez, que va especialitzar-se en dret penal i civil, la seva àrea actualment. Gómez assegura que “és una feina que m’agrada i que em treu moltes hores entre judicis i reunions”.

Tanmateix, malgrat que la professió li encanta i la gaudeix, la música és la que el captiva i l’apassiona. “És un hobby, però avui per a mi ja semi-professionalitzat”, argumenta. I és que quan Gómez abandona la seva rutina diària, es transforma per abandonar-se al so de la bateria, la guitarra i el baix, instruments que generen la música heavy que tant li agrada. “De mica en mica, he anat creixent com a músic participant en projectes amb una mica més d’ambició que m’han fet posar-hi més dedicació”.

La seva vinculació al món de la música es remunta a l’any 2008, quan amb un grup d’amics van crear ‘Hyde Abbey’, un projecte que per a Gómez va durar dos anys i que després va abandonar. “Vaig estar prop de mig any apartat de la música i després em vaig posar a compondre perquè tenia ganes d’iniciar un projecte des de zero i no incorporar-me a una banda ja existent”, recorda Gómez, que finalment ho va aconseguir.
“A finals del 2010, se’m va ocórrer fer un projecte de col·laboracions i vaig veure que els meus temes començaven a agradar” segons Gómez, qui va acabar fundant ‘Aerial Blacked’ i va conèixer els músics que avui l’acompanyen, en Jordi, l’Enric i més endavant, en Gustavo.

El pas següent era senzill: “Tenia moltes cançons compostes i les vaig posar a disposició del grup; jo havia fet esbossos de cançons i junts les vam anar modelant fins a crear el nostre estil particular”. El 2014 van treballar de valent per donar-se a conèixer i van entrar a un estudi a gravar el disc que presenten la setmana vinent: ‘Breaking Stones’.

““Breaking Stones és el nostre primer disc que presentarem per Catalunya els propers mesos”

Nou disc
Després de mesos de treball, la setmana passada els Aerial Blacked van poder veure com sortia a la llum el seu primer treball, ‘Breaking Stones’, un disc amb 11 temes inèdits que per Gómez “s’ha d’escoltar de principi a fi per entendre’l”. Les onze cançons tenen ritmes diferents, “al principi tot és més dur, per variar els temes al mig del treball i tornar a tancar el disc amb molta força”. Segons el vocalista d’aquest grup, el procés ha estat difícil però “el disc ha tingut una bona rebuda i el presentem el pròxim 15 de maig a la Sala Clap”. ‘Breaking Stones’ ha estat produït per Deuvedé Music i es presentarà en gira per Catalunya.

APUNTS

Defineix-te
Seriós, honest i amb sentit de l’humor.

Un llibre
‘El lenguaje del cuerpo’ d’Allan Pease.

Una pel·lícula
Qualsevol d’en Jim Carrey.

Un viatge
Malta.

Un músic
Axl Rose.

Un repte
Triomfar en la música.