Miquel Lázaro, l’escriptor místic

Parapsicòleg i autor de ‘revelaciones de un profeta’

  • Mireia Biel / Foto: Anna Aluart
  • Divendres, 02 Gener 2015 00:00

Perfils 2014/2015, perfils-Miquel Lázaro

“Tinc una energia diferent”, afirma Miquel Lázaro. Escriptor, naturòpata i parapsicòleg, Lázaro treu a la llum el seu darrer llibre, ‘Revelaciones de un profeta’, en el que s’endinsa en la ment humana per descobrir-ne els misteris més ben amagats. Mitjançant fenòmens reals i la imaginació, Lázaro penetra en el més profund del cervell de les persones. Un llibre de misteri de la mà de l’escriptor més místic.

“De petit volia ser metge”, recorda Lázaro. Ja tenia uns coneixements especials i unes facultats diferents. El seu pare de seguida va entendre els fenòmens que a aquell jove Lázaro li succeïen, i empès també pels seus amics, es va convertir en metge naturista. Ràpidament es va interessar per la parapsicologia “perquè necessitava explicar els fenòmens que m’havien ocorregut però no sabia com fer-ho”.

Es va convertir en la seva addicció preferida i s’hi va dedicar en cos i ànima, fins a esdevenir un dels millors parapsicòlegs de l’estat espanyol, un gran erudit dels sentits humans, estudiós i perseverant en el procés existencial a través de la vida espiritual i contemplativa.

Una taula de mèdium i experiències estranyes el van captivar i ja de ben petit va començar a comunicar-se amb altres éssers. “Des del dia en què naixem estem determinats”, assegura Lázaro. “La vida és un trencaclosques, les peces del qual s’han d’anar ajuntant perquè puguem entendre la nostra pròpia vida” Estudiar tot això li va permetre crear-se una comunitat d’estudiants i guanyar-se un prestigi.Un cop jubilat, va començar a refugiar-se en l’escriptura, com a forma de poder explicar coses i seguir a prop de la seva passió.
Ara fa quinze dies, va sortir al carrer ‘Revelaciones de un profeta’, el darrer dels seus llibres. “Hi explico el que m’agradaria explicar als meus alumnes, que troben a faltar les xerrades que fèiem els divendres a la nit sobre històries que m’havien passat”.
“No podem oblidar que la vida és bella”, assegura Lázaro, i que, per tant, s’ha de viure. “M’entenguin o no, jo sóc feliç amb el que he fet i seguiré així”.

“La felicitat te la fas tu mateix a la teva mida, no hi ha una recepta única”

Llibres que ajuden
“El millor de la meva feina és que la gent t’ho agraeix”, assegura Lázaro. Ara, amb la publicació dels seus llibres, Lázaro ha trobat una nova manera d’apropar-se a la gent. “N’he publicat diversos i tots ells han tingut una bona acceptació”, reconeix. ‘Revelaciones de un profeta’ és una història atractiva plena d’ocurrències estranyes d’una riquesa singular. Però no és l’únic títol interessant. El 2012, Lázaro va treure ‘Mis otras vidas’, on l’autor es pregunta si la mort posa fi a tot. I anys abans ja havia publicat ‘Espadas de alma’, la història d’una reencarnació succeïda en l’Edat Mitjana.  Històries que poden captivar i que podrien donar resposta a algunes de les grans preguntes de la vida”.  

APUNTS

Defineix-te
He treballat sempre pels altres, no sempre tothom m’ha entès

Un llibre
No llegeixo llibres

Una pel·lícula
‘Wash’

Un viatge
El Nirvana 

Un referent
Miquel Vila

Un repte
Conduir un Kaza alemany