Héctor Ruiz, abraçar el mar

Nedador d'aigues obertes del Centre Natació Mataró

  • Mireia Biel / Foto: Anna Aluart
  • Divendres, 27 Juny 2014 00:00

Perfils 2013, perfils-Hector Ruiz

“La piscina em va quedar curta, se’m feia monòtona. De cop, em vaig adonar que m’agradava molt més nedar al mig del mar, envoltat de natura”. Héctor Ruiz és nedador d’aigües obertes del Centre Natació Mataró, especialista en els 5 i 10 quilòmetres al mar. Ni les lesions ni la duresa dels entrenaments ni la disciplina que la natació comporta l’han aturat. De fet, no hi ha res que l’aturi. Només cal donar un cop d’ull als reptes que s’havia plantejat per aquest any per veure que no són precisament fàcils. De moment, ja els ha assolit pràcticament tots.
Nascut a Figueres, al 2007 va ingressar al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat com a jove promesa. L’èxit en el món de l’esport no va trigar a trucar a la seva porta, fruit de la constància i l’entrenament d’aquells quatre anys. “Jo havia començat també a estudiar INEFC, però l’exigència dels entrenaments m’obligava a abandonar els estudis i vaig decidir marxar del CAR”, explica Ruiz.
Allà va començar la seva història amb el Centre Natació Mataró. Ara, després d’un 2013 molt dur per culpa d’una lesió que li va impedir nedar al Campionat del Món, sembla que Ruiz s’ha recuperat. I ho ha fet amb molta força: “Aquest any ja he aconseguit ser campió de Catalunya i Espanya, un fet que en teoria em dóna el passi per anar al Campionat d’Europa a Berlín”. Ruiz també assegura que es troba molt bé per afrontar “les meves dues proves, els 5km i els 10km”.
Tot plegat, però, no és bufar i fer ampolles. Són hores d’entrenament molt exigents i ho demostra que “estem fent volums de 8.000 metres per entrenament, és a dir 16km diaris”, explica, que hi dedica entre 4 i 6 hores diàries. “Cal entrenar per anar a un europeu i quedar entre els 10 primers”, reconeix. “Estic assolint tots els objectius de la temporada. Només em queda creuar l’Estret de Gibraltar i llavors haurà estat perfecta”.

 “Vull aconseguir el rècord del món creuant l’Estret de Gibraltar”

Repte solidari
El popular nedador David Meca té a les seves mans el rècord del món creuant l’Estret de Gibraltar des del 1999. Ara, el jove Héctor Ruiz s’ha proposat creuar-lo encara més ràpid. Per això, Ruiz explica que “si ell va fer-ho en dues hores i vint-i-nou minuts, jo com a mínim vull trigar un minut menys”. Ara bé, no serà una gesta senzilla, ja que segons comenta Ruiz, “es tracta d’un espai molt inestable”. Més enllà de les dificultats físiques, el més important és el seu fons. Ruiz, els seus patrocinadors i Swimfaster, organitzador de la fita, han engegat una campanya de finançament: “Tots els diners que recollim aniran destinats a OncoLliga Girona per ajudar a les persones que pateixen càncer i els seus familiars”.