Marc Sadurní, capturar la imatge

Fotògraf

  • Mireia Biel // Foto: Anna Aluart
  • Dijous, 12 Juny 2014 10:30

Perfils 2013, perfils-Marc Sadurní

Raw Box és el nou concepte d’imatge nascut a Mataró. Només té dos mesos de vida, però molta empenta. “Aquí volem cuinar la imatge”, explica Marc Sadurní, un dels dos socis de Raw Box. Són emprenedors, un concepte que està de moda, però que, a més a més, els defineix.

“Volem crear una comunitat d’art, que Mataró adopti un concepte nou de disseny gràfic, de vídeo i de fotografia”, explica Sadurní. Mentre ell s’encarrega de la part fotogràfica, el seu company, Leo del Solar, és el director de cinema i disseny gràfic de la petita fàbrica tèxtil reconvertida en estudi. “Ens agrada molt treballar amb la imatge, amb les llums i amb l’edició”, remarca Sadurní, que afegeix que “com més llums i més matisos li afegeixes a una fotografia, més complexa és i això ens permet allunyar-nos de la bidimensionalitat que molts fotògrafs practiquen”.

Raw Box volen fer-se gran”, indica Sadurní. Volen fer créixer aquesta comunitat. “No volem quedar-nos només amb Mataró, sinó que volem tenir clients que puguin venir de Barcelona o de qualsevol punt del món”, aclareix. I sembla ser que l’esforç comença a tenir la seva recompensa. Des que van néixer han desenvolupat diversos projectes, entre els quals destaca el vídeo de les Illes Maurici pel Mundial de futbol de Rio de Janeiro. I actualment, tenen entre mans un encàrrec d’una empresa del Tecnocampus.

Sadurní va estudiar per dedicar-se al camp de l’esport, però sempre s’havia mirat de reüll la fotografia, la seva gran afició. El seu soci, Leo del Solar, ha viscut durant molts anys a l’estranger, primer als Estats Units i després a Tanzània. Havien compartit moltes hores dins l’aigua, en un equip de natació, i els anys els van fer retrobar-se. Va ser aleshores que van decidir emprendre un nou repte junts, el de crear Raw Box, un petit univers on volen desenvolupar grans projectes”.

“Per ser emprenedor no cal ser jove, sinó tenir un somni i atrapar-lo”

L’inici, el més complicat
“Sou emprenedors, un fet que està molt de moda”. Fa que sí amb el cap, però tampoc li agrada el concepte, per això aclareix: “un emprenedor és una persona que crea coses, és igual que tinguis 20 o 40 anys, simplement has de tenir un somni i atrapar-lo”. Des de fora, sembla molt bonic, però ells saben que les complicacions vénen després. “És molt difícil començar”, explica Sadurní. “Hem tingut dificultats econòmiques, però el que costa més és trobar clients que confiïn en els joves i que donin l’oportunitat de demostrar el que vals”. Per això, la major part dels seus esforços se centren ara a donar-se a conèixer “per poder entrar dins del món. Un cop hi siguem, ens en sortirem, segur”.

APUNTS

Defineix-te
Creients en l’art

Un llibre
‘La iluminación en la fotografía’ de Fil Hunter

Una pel·lícula
‘La ciudad de las luces’ de Charles Chaplin

Un viatge
Àfrica

Un fotògraf
Eugenio Recuenco

Un repte
Arribar el més lluny possible