Cristina Navarro, fer créixer el teatre

Directora de l’Aula de Teatre

  • Mireia Biel / Foto: Anna Aluart
  • Dijous, 06 Març 2014 11:04

Perfils, cristina navarro

“Sóc una apassionada de la interpretació i la pedagogia teatral”. La passió és el que millor defineix, a simple vista, la directora de l’Aula de Teatre de Mataró, Cristina Navarro. Porta el teatre a les venes: des de la creació fins a la interpretació. I l’estima perquè és la seva forma de viure, una fórmula que la fa somriure i que la converteix en una persona inquieta i amb ganes de fer sempre un pas més gran que l’anterior.

Diplomada en Magisteri per la Universitat de Barcelona va treballar 15 anys en una escola bressol. Però també s’ha format àmpliament en l’àmbit teatral: entre altres, va estudiar a l’Institut del Teatre i va recórrer Espanya de la mà de la companyia de titelles de Biel Porcel ‘Binixiflat’. Però ben aviat va trobar al grup de teatre Xaloc l’espurna que la va fer incorporar-se, a posteriori, a la posada en marxa i creixement de l’Aula de Teatre on treballa des de fa 30 anys.

Ferma convençuda del servei públic i de la seva necessitat, Navarro considera que “la formació, la creació i la difusió no poden anar deslligades”. Per a Navarro, “és imprescindible que existeixi un centre de formació al voltant de la cultura i les arts escèniques”. I és que per ella, “no serveix tenir una programació que et permeti tenir gairebé 500 abonats com té el Monumental si dar­rere no hi ha un treball de recerca de públic i d’obrir una via d’ajuts a la creació, com les que fan estades a Can Gassol”.
“Treballar a l’aula és una de les passions de la meva vida”, assegura Navarro. I és que “moure’m entre els mons de la pedagogia i la interpretació és un plaer”. Per què? “Perquè aquí transformem a les persones treballant el teatre amb valors i això fa que aconseguim petits somnis”. Ara bé, “veure exalumnes que ara es dediquen al món del teatre amb èxit suposa una satisfacció enorme.”


 

Navarro està orgullosa de l’Aula de Teatre, “perquè hem aconseguit que la gent se l’estimi”

Element  transversal
Navarro coneix millor que ningú la importància i la gestació de l’actual Aula de Teatre. Nascuda ara fa trenta anys, Navarro assegura que es tracta “d’un servei públic i transversal que depèn de l’Ajuntament de Mataró, però que està oberta a tota la ciutat”. Segons Navarro, “hi ha una voluntat social i creiem que l’Aula ha d’arribar a tota la ciutadania”. Per això, “malgrat que aquí s’ensenyen les eines bàsiques de les arts escèniques, treballem amb molts projectes d’altres regidories com ara Educació, Dona o Participació Ciutadana”. El més important de tot, tanmateix, és que “la gent sap que hi ha una escola de teatre municipal i crec que la població se l’estima perquè ha crescut paral·lelament a les necessitats reals de Mataró”.

APUNTS

Defineix-te
Apassionada i lliure

Un llibre
‘El secret del meu turbant” d’Agnes Rocher

Una pel·lícula
‘El nen del pijama de ratlles” de Mark Herman

Un viatge
L’illa d’Omepete a Nicaragua

Un referent
Augusto Bal

Un repte
Estudiar un any al Brasil amb Julián Boal