Jaume Teodoro, empresari d’idees

Director General de la Fundació Tecnocampus

  • Mireia Biel
  • Dijous, 28 Novembre 2013 11:10

Perfils, jaume teodoro

L’entrega anual dels Premis Creatic fixa encara més la vista cap als emprenedors. Per tretzena vegada, la setmana passada Mataró va reconèixer les bones idees empresarials i les capacitats creatives dels seus idearis. Qui hi ha al darrere de tot plegat? El parc tecnològic de la ciutat. Jaume Teodoro és el director de la Fundació Tecnocampus, és a dir, qui observa de ben a prop l’evolució del campus universitari i empresarial, la llar de molts emprenedors. Un empresari d’idees, un emprenedor per si mateix i un amant de la natació.

Enginyer de Telecomunicacions de formació, Teodoro és un dels creadors del Pla Director per a la Societat de la Informació per Mataró del 1999, moment en el qual “conjuntament amb un grup de professors vam inventar-nos el concepte tecnocampus”. Tot plegat, després que “el 1994 em preparés per a les oposicions i obtingués una plaça de professor titular a l’antiga Escola Universitària Politècnica de Mataró on vaig treballar sis anys”, recorda Teodoro.

Posteriorment, també va formar part de Retevisión durant l’etapa de les ‘punt com’, feina que va abandonar per introduir-se al sector audiovisual amb l’empresa Lavínia, “que vam fer créixer i amb la qual vam establir un estret lligam amb el món comunicatiu local”, assegura Teodoro.

Anys després, “com allò que diuen de roda el món i torna al born”, bromeja, es va reincorporar al projecte del Tecnocampus, que “és la suma d’una universitat de 2.200 estudiants i un parc tecnològic de 100 empreses”. Les línies del projecte, per Teodoro, estan clares: “hem creat un espai on conviuen universitat, empresa i societat per tal de  buscar la professionalització, la internacionalització i el desenvolupament de l’emprenedoria”.

La inserció no és fàcil

“Què vol dir ser emprenedor?”
“Som el campus de l’emprenedoria i ens ho creiem”, insisteix Teodoro. Però, “què vol dir ser emprenedor?”. Sense pensar-ho, respon: “Vol dir tenir la voluntat i les competències per tirar endavant un projecte propi. Significa moure’s i fer coses”. Teodoro està completament convençut que “aquells que davant del canvi reaccionen amb iniciativa i moviment”, tenen èxit. I assegura que, “malgrat que l’economia no passa per un bon moment, hem de saber transmetre els valors de l’emprenedoria”, ja que considera que “la innovació i la creativitat són els que han d’ajudar a superar la crisi del nostre país”. I conclou: “hem de saber envoltar-nos de joves estudiants amb idees fresques dels quals podem aprendre i molt”, tot i que també sap que “la inserció laboral de tots els nostres estudiants, no és fàcil”.

 


 

APUNTS

Defineix-te
“Digues el que penses i pensa en el que dius”.

Un llibre
“El vell i la mar” d’Ernest Hemingway

Una pel·lícula
“Sopa de ganso” de Leo McCarey

Un viatge
El Cap Nord, a Noruega, amb la meva dona

Un emprenedor
El guanyador dels Creatic 2013, Alfred Rivay

Un repte
La plena ocupació dels estudiants del Tecnocampus