Cristian Escribano, política activa

President de les Noves Generacions del PP al Maresme

  • Text i foto: Mireia Biel
  • Dijous, 21 Novembre 2013 10:27

Perfils, Cristian Escribano

La democràcia està immersa en una crisi de legitimitat històrica. La població qüestiona cadascun dels moviments que realitzen els polítics, unitats d’un sistema sacsejat pels casos de corrupció i l’opacitat del poder que exerceixen. Davant d’aquest escenari, encara hi ha qui té ganes d’endinsar-se en el món de la política activa.

Cristian Escribano té 21 anys i és el president de les Noves Generacions del PP al Maresme. Siguin quines siguin les seves tendències ideològiques, sobta que algú tan jove s’impliqui, i tant, en una estructura política – i tan històrica com el PP. Ell reconeix que “els joves se senten traïts per tots els partits polítics”, però això l’ha impulsat a “intentar canviar la imatge que es té d’ells, perquè la majoria no es dedica a robar com ha fet Bárcenas, per exemple”, afirma.

Amb només 18 anys ja es va afiliar a les Noves Generacions del Partit Popular. Va començar el Grau de Dret a la Universitat Autònoma de Barcelona i un any després, va iniciar també el d’Història, un àmbit d’estudi que “em va despertar l’interès per la política”, explica. “La política ha centrat la història, sobretot en el segle XX, durant el qual Espanya ha viscut el període més intens amb dues repúbliques i dues dictadures en menys d’un segle”, recorda Escribano.

Actualment, la seva tasca dins del partit és eminentment divulgativa i els seus plans de futur passen per convertir-se en professor d’Història, una passió que vol combinar amb la política activa dins del partit i a la ciutat. Tot i així, reconeix que “res em faria més il·lusió que convertir-me en regidor del grup municipal del PP a Mataró”.


“M’imagino una ciutat activa i que ha dit adéu a la crisi”

Mataró, capital
Escribano afirma estimar-se molt la ciutat i la comarca. “D’aquí a 15 anys, m’imagino una ciutat activa i que ha dit adéu a la crisi i s’ha reforçat”. Com?, doncs Escribano opina que “el Corte Inglés serà un revulsiu per a la zona”, assegura el jove polític, que té clar que, alhora, “cal fomentar el potencial dels petits i mitjans comerços de Mataró, que han de suposar una base molt important de l’economia”.
En aquest sentit, Escribano creu que “s’han de tirar endavant polítiques que reconeguin la capital del Maresme com a centre econòmic potent i important a la seva zona d’influència”.  Assegura que “no podem subestimar el potencial de la ciutat” i que cal “posar solució a l’elevadíssim atur juvenil que pateix la ciutat”.

APUNTS

Defineix-te
Sóc obert, respectuós i mal estudiant.

Un llibre
‘El nom de la rosa’ d’Umberto Eco

Una pel·lícula
‘La jungla de cristal’ de John McTiernan

Un viatge
Tinc pendent anar a Egipte
Un polític
John Fitzgerald Kennedy

Un repte
Poder tenir una conversa amb Nicolas Sarkozy