Bru Ferri, notes musicals

pianista i compositor

  • Mireia Biel / Fotos: Anna Aluart
  • Dijous, 14 Novembre 2013 10:58

Perfils, bru ferri

Té només 18 anys i, al davant, una carrera prometedora. “Qui és Bru Ferri?”, i a la pregunta, el jove respon, decidit i sense dubtar ni un moment: “Sóc músic, compositor, pianista, cantant i un enamorat del cinema”. “Vaig començar a fer música als 4 anys i des d’aleshores he estudiat solfeig i piano i també estudio al Conservatori i al Taller de Músics”, assegura Ferri, que de moment ho combina amb el segon de batxillerat humanístic, una formació que li pren la major part del temps.

El seu besavi era pianista, el pare és cantant d’òpera i la mare, violinista. Porta la música a la sang, però, a més a més de les seves arrels, Ferri creu que “s’ha mogut en un cercle de gent jove molt creativa amb ganes de tirar endavant projectes ambiciosos”, un aspecte que l’ha ajudat a l’hora de destacar.

La música i el cinema són les seves dues passions i ha decidit unir-les i convertir-les en la seva forma de viure. Treballa estretament amb els ‘Escena 0’, un col·lectiu també mataroní de joves que roden curtmetratges i pels quals ha compost diverses bandes sonores. Ferri explica, orgullós, el resultat de les peces que va crear per ‘Tard’ i ‘Llums d’Estiu’, “la primera molt tranquil·la i estàtica i la segona molt més moguda i fàcil de recordar”, apunta.

La xarxa, l’aparador

Precisament, per tal de donar a conèixer les seves creacions, Ferri s’ha valgut de la xarxa, un espai gratuït i amb una capacitat de difusió altíssima. El jove creador considera que “com que sóc tan jove i tinc tan pocs contactes, m’ho he de fer tot jo sol”. En el seu cas, un canal a Youtube i el portal propi a Soundcloud li donen visibilitat, tot i que és prudent perquè sap que “és una forma fàcil de donar-se a conèixer, però també depèn de l’atzar i la sort”.

“Vull estudiar-hi perquè et deixen innovar”

L'ESCAC, referent
Bru Ferri
somia en convertir-se en director de cinema i músic i “en poder viure d’això”. Però veu el futur molt negre perquè “és un món molt competitiu i en l’àmbit de la música paguen molt malament perquè la gent no és conscient de les hores de preparació que hi ha al darrere”. Un cop finalitzats els estudis de batxillerat, Ferri vol estudiar a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), “un repte complicat per motius econòmics, tot i que pot ser que em toqui la primitiva”, bromeja. Del que està convençut és que “l’ESCAC és el referent del cinema català d’avui”, argumenta, ja que “és una escola on et deixen innovar i la prova està en pel·lícules com ‘Animals’ o cineastes com Mar Coll”.

APUNTS

Un llibre
‘42’ de Brian Helgeland

Una pel·lícula
‘Abre los ojos’ d’Alejandro Amenábar

Un viatge
El Marroc, pel xoc cultural

Un músic
Chet Baker

Un repte
Viure de la música i el cinema