José Maria Polo, part de l’onze

Entrenador del CE Mataró

  • Laura Arias / Anna Aluart
  • Dijous, 24 Octubre 2013 00:00

Perfils, josep maria pozo

José Maria Polo era un nen quan jugava a futbol amb els seus amics al Gemm. “Una tarda un veí ens va veure jugar i ens va dir si volíem anar a un equip, a la penya Barcelonista”, recorda. Va acceptar i allà va començar la trajectòria esportiva del mataroní. Un any després, a través d’un anunci, el seu pare el va avisar que buscaven nens pel CE Mataró, que recuperava el futbol base. “Amb deu anys vaig baixar sol al camp amb la motxilla i vaig dir que anava a jugar a futbol, em van dir on eren els de la meva edat i l’endemà ja estava a l’equip”, diu José Maria Polo. Les deu següents temporades les va passar a l’equip.

Ja d’adult va jugar en altres equips regionals: Cirera, Barceloneta, Vilassar de Dalt, Masnou... Fins que amb gairebé trenta anys va rebre una notícia que canviaria la seva relació amb l’esport. “Vaig decidir deixar el futbol perquè tenia un problema a l’esquena i em van dir que podia desenvolupar una hèrnia discal”, diu José Maria Polo. Però en lloc de desvincular-se del futbol va canviar la seva posició al camp. “Em va sortir l’oportunitat d’entrenar l’Arenys de Mar, un equip de segona regional, i me’n vaig anar sense conèixer ningú”, explica Polo. En quatre anys l’equip va pujar a primera regional després de fer unes bones temporades.

Des de llavors José Maria Polo ha entrenat diversos equips. Aquesta temporada ha tornat al Mataró, el club en el qual va créixer com a jugador i que ve d’uns anys complicats. Polo es pren la temporada a segona catalana com un repte. “El primer era fer un equip que pugui competir a la categoria decentment, amb garanties de fer coses serioses i amb continuïtat en el temps, no fer dos partits bons i prou”, declara l’entrenador. L’inici de temporada ha estat molt bo, tant pel que fa als jugadors com a l’ànim de l’afició.

Equip del cor

“El més important és que tots els jugadors funcionin junts al camp”
“Com a entrenador el que busco és sobretot que funcioni com a equip”, confessa. Afegeix que molts equips no tenen recursos mentre que d’altres tenen pressupost però que al final tot es resol als partits. “Són onze contra onze i si fas les coses bé i treballes com un equip creant també un ambient paral·lel a l’esportiu per a fer que les coses rutllin, pots aconseguir bons resultats”, opina. Després de les primeres jornades, Polo assegura que “els jugadors del Mataró no cobren res i ho estan donant tot des del primer dia”.  Assegura que això encara
ha fet que senti més emoció. “Sóc mataroní i vaig jugar aquí deu anys, conec la gent i el Mataró és el meu equip del cor juntament amb el Cerdanyola i el Cirera”.

APUNTS
Defineix-te
Una persona seriosa i responsable que sempre va al cent per cent per poder assolir el màxim, molt compromès.

Un llibre
“Diario de un skin”, d’Antonio Salas.

Una pel·lícula
“Invictus”, de Clint Eastwood

Un entrenador
Miquel Corominas

Un somni
Veure créixer els meus fills