David Minguillón, classes en 3D

Professor d’animació al Tecnocampus

  • Laura Arias / Anna Aluart
  • Dijous, 03 Octubre 2013 00:00

Perfils, david minguillón

David Minguillón volia ser controlador aeri, però no va accedir a enginyeria aeronàutica, així que va canviar de trajectòria. “Començava un nou títol a Mataró, el graduat en mitjans audiovisuals, en aquell moment a la Universitat Politècnica de Mataró (UPMT) i m’hi vaig apuntar perquè sempre m’havia agradat, la cosa típica de fer vídeos a casa de nen”, explica Minguillón. El problema del nou títol és que no era reconegut més enllà del propi centre on es cursava. “La mateixa universitat em va donar l’oportunitat de marxar un any d’Erasmus a Anglaterra i aconseguir una titulació”, especifica David Minguillón. Així doncs, va tornar a Mataró nou mesos després amb la titulació d’animació que va completar amb un màster d’aquesta especialitat a la Universitat Pompeu Fabra.
“Després vaig rebre una trucada del Tecnocampus, volien iniciar un postgrau en gràfica animada amb diferents programes de 3D i em van dir si volia ser professor ajudant”, diu el professional en audiovisuals.

D’aquesta manera va començar a impartir classes amb tan sols 23 anys. “Era un curs nocturn, el fèiem els divendres tarda i dissabtes al matí. Sobretot estava enfocat a gent que treballava, gent del sector que volia obrir més ventall o aprofundir noves coses”, diu Minguillón, que afegeix que la majoria d’alumnes eren força més grans que ell.
A partir del curs següent va seguir fent classes regularment i avui dia exerceix de professor al centre universitari de Mataró. “Ara ensenyo dues assignatures troncals i una optativa i també porto projectes”, afirma. Per poder seguir fent classes i aconseguir una plaça fixa al Tecnocampus Minguillón continua els estudis superiors per aconseguir un doctorat.
D’altra banda, el jove professor és jugador, entrenador i membre de la junta de l’Iluro Hockey Club.

Em tremolava la veu

“Durant anys havia fet classes d’hoquei i tenia el primer pas fet”
Quan David Minguillón es va estrenar com a professor era un jove de poc més de vint anys davant d’una aula de professionals del sector. “Eren vint persones que tenien uns trenta o quaranta anys, però vaig tenir la sort que el programa que ensenyava era el més desconegut per a la majoria i vaig començar a explicar des de les bases”, especifica el professor. Confessa que la veu no va deixar de tremolar-li durant les sis sessions que va durar el curs. Tot i això, feia anys que el jove havia superat la por escènica davant d’una aula gràcies al club d’hoquei. “Des dels setze anys havia fet de monitor i anava  a les classes d’educació física de les escoles a ensenyar l’esport i promocionar el club i ja tenia el primer pas fet”.

APUNTS
Defineix-te
Bastant hiperactiu, responsable i desorganitzat.

Un llibre
“Confessions personals d’un publicista”, de Lluís Bassat.

Una pel·lícula
“Up”, de Pete Docter, sobretot pel missatge que arriba a nens, pares i avis.

Un viatge
Tinc pendent Canadà a l’hivern.

Un professional audiovisual
A George Méliès li dec el cinema d’efectes i a John Alan Laseter li dec el cinema 3D.

Un somni
Tenir el meu propi estudi i escola.