Alba Pujol, l’atleta castellera

Dirigeix l'escola del Centre Atlètic Laietània

  • Laura Arias / Anna Aluart
  • Dijous, 27 Juny 2013 00:00

Perfils, Alba Pujol

“De petita m’encantava córrer, baixava de casa al cole corrents”, recorda Alba Pujol. Va convèncer unes amigues per anar a fer atletisme a Vilassar de Dalt. “Ens ho passàvem molt bé, vam estar dos anys que bàsicament jugàvem i fèiem quatre coses i una de les monitores em va dir que realment tenia fusta”, diu l’atleta. Després d’escoltar els consells de la gent del club va anar a entrenar al Centre Atlètic Laietània. Aquest cop no va poder convèncer les amigues perquè l’esport ja era més seriós. “La meva especialització és tanques aplicades a la velocitat, 60, 100 i 400 metres tanques, he quedat campiona de Catalunya promesa en 400 tanques, sisena d’Espanya en 100 tanques i tercera de Catalunya en 100 tanques”, explica Pujol.

Després d’estudiar la carrera de criminologia i investigació privada, l’atleta va cursar el mòdul d’esports. “M’havia quedat aquella espineta de fer alguna cosa relacionada amb el tema de l’esport, ja només per gaudir jo”, confessa Alba Pujol. Durant aquella època va començar a impartir classes d’atletisme al C.A. Laietània. A més, va iniciar una de les seves passions que fins llavors mai havia pogut compaginar amb les seves altres activitats: els castells. “Em va dir que estaven creant una colla universitària  al Tecnocampus, els Passerells, hi podia participar gent de mòduls, em feia molta il·lusió i m’hi vaig ficar de cap”, afirma. Amb poc més de 20 anys va poder complir un dels seus somnis de petita, que era ser enxaneta i acotxadora.

I havia de passar molt poc temps perquè la jove atleta i castellera fes un pas més en cadascuna de les dues passions. Al C.A. Laietània ha dirigit per primer cop aquest curs l’escola d’atletisme del club. Pel què fa als castells, ara també forma part dels Capgrossos de Mataró.

“Canviar d’aires”

“Vaig voler provar, si no sortia bé em podien canviar a mig curs”
El CA Laietània va oferir la direcció de l’escola d’atletisme del club a una noia de 22 anys. “Hi havia un director i volien canviar d’aires, suposo que em van veure amb capacitats per fer-ho i m’ho van proposar”, diu l’atleta. Aquest curs ha dirigit l’escola que avui té més de 150 nens i nenes. “Ha estat un any difícil, segueixo entrenant nens però és una responsabilitat diferent perquè tota l’escola del club depèn de mi”, diu Pujol. Entre les seves moltes tasques ha d’assegurar-se que la informació arriba als pares, al club, que tothom sap inscriure’s a les competicions... “Vaig provar-ho, si no sortia bé sempre podien canviar-me a mig curs però tots hem quedat molt contents”, explica. Si la joventut era un obstacle, Alba Pujol l’ha saltat com si fos una tanca.

APUNTS

Defineix-te
Sóc alegre, amb energia i m’agrada fer allò que em fa feliç amb la gent del meu voltant.

Un llibre
“No obris els ulls”, de John Verdon.

Una pel·lícula
“El escondite”, de John Polson.

Un viatge
M’agradaria anar a Kenya a veure la reserva d’animals.

Un atleta
Lolo Jones.

Un somni
Ser feliç, això ja comportarà complir el que jo vulgui.