Àlex Dorda, castells i màgia

És el mag Nil

Molts nens volen descobrir els secrets dels mags quan veuen un espectacle. Aquest no era el cas d’Àlex Dorda. “Des de petit m’havia agradat molt i no era el típic nen que volia descobrir o fer malbé el truc de màgia, ho gaudia molt”, confessa Dorda. De més gran, quan era ajudant de monitor a un esplai, Dorda havia de dirigir una activitat per a nens i va escollir el tema de la màgia. “Quan va acabar l’activitat, com que encara no cobrava, em van regalar una caixa amb uns quants jocs de màgia”, recorda.

Amb aquell quit de supervivència per a mags, Àlex Dorda va començar a fer espectacles per a persones molt properes. “Vaig fer una primera actuació pels meus pares, que està gravada, i després per l’aniversari de les meves germanes i quan el meu tiet va obrir una ludoteca infantil, em va demanar que fes espectacles de màgia”, diu el jove mag.

La ludoteca va ser un lloc on va assolir experiència davant d’un públic més enllà del nucli familiar però, a més, li va oferir la possibilitat de fer nous contactes. “Els pares dels nens de la ludoteca em trucaven i després altres pares que els coneixien, mai he fet publicitat i m’han anat sortint actuacions del boca-orella o d’amics”, diu Àlex Dorda.

Un altre lloc d’on han sortit moltes actuacions al jove mag és el bar del local de la colla castellera Capgrossos de Mataró. “Sóc capgròs i conec molt la persona que porta aquell bar i ell oferia l’espectacle de màgia a les persones que feien celebracions al local i d’allà van sortir moltes actuacions”, afirma el mag capgròs. A mesura que anava avançant en la màgia, Àlex Dorda va perfeccionar la seva actuació i fins i tot va crear un personatge propi dalt de l’escenari: el Mag Nil. A nivell acadèmic, està estudiant per a ser professor d’educació física.

“Sóc tímid”

“El Mag Nil és ‘xulo’ i s’ho creu molt, ara gaudeixo a l’escenari".“Al principi era molt jo, Àlex Dorda fent màgia i passava molts nervis”, confessa el jove mag. Assegura que és un noi molt tímid i vergonyós a qui li tremola la veu quan puja als escenaris. Però mica en mica, va anar deixant la responsabilitat de l’espectacle a algú altre: “Ha arribat el punt que quan actuo sóc el Mag Nil, un personatge podríem dir ‘xulo’ i que s’ho creu molt”, diu Dorda. A través d’aquest personatge el mag ha deixat enrere el patiment del principi. “Ara ja no passo nervis i gaudeixo molt, si fos el Mag Àlex no aniríem bé, tal i com sóc jo”, diu el jove mag rient. Amb la creació del Mag Nil no només ha guanyat en confiança sinó que ha estructurat un guió per a l’espectacle. La màgia és per a Dorda un entreteniment i el temps dirà fins on arribarà.

Apunts

Defineix-teSóc tímid, però amb moltes ganes de tot, de viure la vida content i estar feliç i realment m’ho agafo tot a les bones.Un llibre“El petit príncep”, d’Antoine de Saint-Exupéry, tothom me’l recomana i me l’he de llegir. Una pel·lícula“El truco final (El prestigio)”, de Christopher Nolan.Un viatgeNova York, l’he fet i m’ha agradat molt.Un trucFer aparèixer coses.Un somniM’agradaria viure la vida molt feliç i molt content.