Teresa Robert, vendre junts

Nova presidenta de la Unió de Botiguers

Havia estat entrenadora de natació i després va marxar a l’estranger. “He fet la carrera de filologia castellana, el que en aquells temps es deia hispàniques, i allà vaig ser mestra de castellà en diferents escoles”, explica Teresa Robert. Però, segons diu, quan va tornar a Mataró no va seguir en aquest àmbit laboral. “Era difícil integrar-me al món laboral de les escoles, entre altres coses perquè havia estat deu anys fora i llavors se’m va oferir l’oportunitat d’entrar a l’empresa familiar del meu marit”, explica qui avui dia és co-gerent de la botiga Serras, situada a la Rambla i fundada l’any 1919. “Vaig pensar que era una cosa que també m’agradava i vaig voler-ho provar, em va agradar tant que aquí estic”, diu Robert.

Dins del negoci, va entrar a formar part de la junta directiva de la Unió de Botiguers de Mataró amb el càrrec de vicepresidenta. “Havíem d’estar tots units perquè sinó, la botiga petita, davant dels grans operadors, pot fer molt poques coses per si sola”, opina Teresa Robert. Recent­ment ha esdevingut la presidenta de l’agrupació comercial de la ciutat. “La junta és un engranatge, jo sóc la persona pública, la que dóna la cara, però el que té importància és la gent de la junta que tira del carro”, afirma la nova presidenta.En aquesta nova etapa que durarà els propers quatre anys, Robert i la junta han fet alguns canvis. “El que hem pretès amb la nova junta és que Mataró estigui representada geogràficament però també comercialment”, explica la gerent de can Serras. Això vol dir que a l’òrgan directiu no només hi ha representació dels barris de la ciutat sinó que també es tenen en compte els diferents sectors. “Perquè no és el mateix vendre mobles o ser perruquer, no tenim els mateixos interessos”, especifica Teresa Robert.

“Totes les sinergies”

“Associat pots parlar amb qui té les mateixes inquietuds”Ara per ara la Unió de Botiguers, amb 33 anys d’història, té al voltant de 300 associats. “Jo sempre he pensat que estar en una societat aporta moltes coses, si més no poder parlar amb gent del teu entorn que té les teves mateixes inquietuds”, afirma.En el cas de la unió comercial puntualitza que “rebre informació, tenir facilitats en alguns serveis, que entrin idees de fora” són alguns dels aspectes positius. Però si, a més, parlem en un context econòmic difícil per al petit i mitjà comerç, segons la nova presidenta encara aporta més beneficis: “Perquè aquestes activitats es fan juntament amb Promoció Econòmica o amb el gremi d’hostaleria, amb les associacions de veïns... ja no som només els botiguers, es busquen totes les sinergies”.

Apunts

Defineix-teM’agradaria pensar que sóc honesta amb el que penso i el que faig, estimo la gent que m’estima, generosa, oberta i com tothom tinc por a segons què.Un llibre“Cien años de soledad”, de Gabriel García Márquez. Una pel·lícula“Tomàquets verds fregits”, de Jon Avnet.Un viatgeFaria un viatge a Islàndia.Una activitatM’agrada molt la nit de compres.Un somniQue tot ens surti bé a tots, que estem lluitant tots per aconseguir-ho i ens ho mereixem.