Pau Bach, esport d’aigua

Jugador de waterpolo 

Després d’un curs d’estiu de natació Pau Bach va descobrir que l’aigua era el seu medi per practicar esport. “Em va agradar, vaig començar i ja porto uns setze o disset anys al Centre Natació Mataró”, diu l’esportista. Va començar la seva carrera esportiva compaginant la natació amb el waterpolo fins que, per edat, va poder triar i es va decantar pel waterpolo. “Jugues amb la pilota, amb els companys, tens una emoció diferent, per a mi és menys monòton que la natació, que és molt més sacrificada, has de fer unes marques personals i has d’estar sempre al límit”, explica Pau Bach.

Avui dia és jugador de la màxima categoria estatal de waterpolo. “És la divisió d’honor, la màxima categoria, és duríssima, aquí ningú et regala res, t’ho has de guanyar tot”, descriu el waterpolista. Lluny de desanimar, aquesta competitivitat és un repte per al primer equip de la ciutat. A més, dins del club, Pau Bach és entrenador de categories infantils. “El club fomenta que els jugadors de diferents categories es  vegin i que entre ells es coneguin”, explica Bach. Per això és habitual que alguns dels nens que ell entrena el vegin jugar en l’alta competició durant el cap de setmana i el tinguin com a un referent. “Els més petits quan vénen a veure un partit queden impressionats i el dilluns quan arribo em fan preguntes, és una motivació per a ells”, raona l’entrenador.

La relació amb els més petits l’ha empès a dedicar també la seva trajectòria acadèmica a l’esport i a l’ensenyament. “Vaig començar estudiant arquitectura tècnica però ho vaig deixar perquè no m’agradava i ara estic a tercer d’INEF”, diu el jugador del CNM. “Ho estic gaudint moltíssim, el que aprenc a la carrera ho aplico al club i el que aprenc com a entrenador també ho aplico a la carrera”, diu Bach.

“És prioritari”“Estic centrat en el waterpolo però no deixo de fer altres coses”El waterpolo és una prioritat en la vida de Pau Bach. “Des que vaig començar, a casa meva em van deixar triar, em van dir que fes el que m’agradés i que ho donés tot”, comenta l’esportista. Tot i això, sempre ha tingut clar que “prioritat” no equival a “exclusivitat”. “Els meus pares sempre m’han dit que darrere hi hagués una segona via, amics i activitats per poder desconnectar”, explica. I seguint aquest consell, Bach forma part d’altres entitats de la ciutat. “Estic als castellers, a la sala Cabanyes, porto el Drac, faig mil i una coses però el waterpolo ha estat sempre la meva primera opció”, diu el waterpolista. Justament ara, quan s’acaba la temporada, Pau Bach assegura que es pot implicar més en les altres activitats sense perdre de vista l’aigua.

Apunts

Defineix-teMolt alegre, treballador i amic dels meus amics.Un llibre“Joc de trons”  de George R. R. Martin.Una pel·lícula“El senyor dels anells”,  de Peter Jackson.Un viatgeLa volta al món.Un èxitCarles Claveria.Un somniQue la crisi s’acabi, sobretot en el món de l’esport.