Jordi Vallcorba, el nom de la pintura

Presideix la Unió de Botiguers

Quan era estudiant, amb només disset anys, Jordi Vallcorba va rebre una proposta de feina per part d’un dels seus professors. “Em va dir que jo reunia una sèrie de qualitats que li anaven molt bé perquè ell tenia una fàbrica de pintures, en aquell moment em vaig sentir molt afalagat”, explica Jordi Vallcorba. Podia combinar la feina amb els estudis així que no s’ho va pensar dues vegades i va acceptar. “No vaig trigar gaire en saber quines eren les meves qualitats: tenia moto, la fàbrica era a Cabrera i el desplaçament el tenia garantit”, raona Vallcorba amb un somriure.

Ell i el seu company de feina, qui després es convertiria en el seu soci fins a dia d’avui, van descobrir tots els secrets del sector de la pintura. “Vam aprendre moltíssim, a fer pintures de tot tipus, fins i tot en pols, a aplicar-les... com que el professor no hi era mai perquè tenia classes estàvem tots dos sols”, explica Vallcorba. Afegeix que no només fabricaven la pintura sinó que s’encarregaven de tot el procés comercial, des de vendre-la fins a cobrar-la. Aquell aprenentatge juntament amb els posteriors estudis de Vallcorba en química van ser la base de Pinmat, l’empresa de pintura de Mataró. “Vam començar amb una petita drogueria que era d’un matrimoni i hem estat sempre creixent: la vam ampliar amb bricolatge, manualitats, belles arts...”, diu Vallcorba.

 A mitjans dels anys vuitanta, com molts comerços mataronins, els dos socis van decidir formar part de la Unió de Botiguers. “Pensàvem que havíem d’estar associats, era una bona idea però no havia anat mai a cap reunió ni m’havia preocupat, a mi em preocupava el negoci, fer-lo créixer i tirar-lo endavant”, reconeix el fundador de Pinmat. Tot i així, li van proposar la vicepresidència de l’associació el 2006 i des del 2009 n’és el president.

“Època de canvis”

“Em van motivar els reptes de futur que es presentaven a la ciutat”Encara que inicialment Vallcorba no es va interessar per la Unió de Botiguers de Mataró més enllà de les fronteres del seu negoci, quan va entrar a la junta va descobrir tota una organització dedicada a potenciar i protegir els interessos del comerç de la ciutat. I això, especialment, en una època que ja començava a plantejar alguns canvis. “Jo havia sigut un lluitador contra el Mataró Parc, no volia que vingués però vaig fer-ho pel meu compte, no des de l’associació”, explica el gerent de Pinmat. Aquest i altres canvis, com la controvertida arribada del Corte Inglés a la capital del Maresme el van animar a acceptar càrrecs de responsabilitat a l’entitat de comerciants locals. “Sols no farem res, units treballarem amb idees consensuades i tindrem força”, diu.

Apunts

Defineix-teSóc molt dinàmic, molt impulsiu i crec molt en les persones, en la paraula de les persones. Un llibre“L’avi de cent anys que es va escapar per la finestra”, de Jonas Jonasson.Una pel·lícula“El Pianista”,  de Roman Polanski. Un viatgeL’Índia.Un èxitHem aconseguit que s’incorporés a la junta gent nova, amb ganes, il·lusió i motivada per fer coses.Un somniTolerància, que la gent sigui tolerant a tot el món.