Georgina Blanch, una vida de música

Cantant i directora de Gospel Sons

“Tinc la sort de treballar del que més m’estimo”, assegura Georgina Blanch, actual directora de Gospel Sons de Mataró. Amb només vint-i-dos anys, ja té una llarga trajectòria com a cantant, però sobretot, moltes ganes de fer més en el futur. El seu contacte amb la música s’inicia ara fa divuit anys, quan només en tenia tres i s’amplia al Conservatori de Mataró fins a la majoria d’edat. Aleshores Blanch comença els estudis de Criminologia, que abandona per embarcar-se en un viatge que encara continua.

Amb setze anys, entra a formar part de Gospel Sons i arrel d’aquesta vinculació, “Ramon Escalé m’ofereix participar d’una beca per formar un cor de gòspel que m’ha permès ser on sóc”, afirma la cantant. Amb aquesta beca, a l’Aula de Jazz i Música Moderna de Barcelona, Blanch comença a fer bolos i fins i tot col·labora en grups musicals de diferents estils. Gràcies a aquesta etapa, entra a dirigir el Cor Gospel d’Argentona i entra a l’orquestra Mitjanit, que “he hagut de deixar aquest any perquè no donava a l’abast”. El viatge agafa un caire trepidant i Blanch inicia la seva carrera com a cantant treballant a la Xarxa Gospel de Catalunya i dirigint Gospel Sons de Mataró.

L’any 2011 ha estat, sens dubte, durant el que l’artista ha recollit més fruits. El mes de maig va formar part de l’equip de coristes del musical de l’Elvis al teatre Tívoli, “una experiència inoblidable i enriquidora”, recorda. Actualment, compagina les actuacions amb la docència de música: “M’encanta cantar, però també ensenyar i fer gaudir de la música”. Per això, imparteix classes a l’Escola Municipal de Música i organitza tallers amb la Xarxa Gospel de Catalunya i el grup de maristes Kairoi. En definitiva, Georgina Blanch viu per a la música i pel gòspel, un estil de música que “defineix la meva vida”.

“És casa meva”

“Gospel Sons m’omple de vida”“Gospel Sons és casa meva: on he crescut i d’on trec la motivació per seguir creixent”. Aquestes paraules de Georgina Blanch ens porten a conèixer la seva faceta com a directora del cor mataroní. Recorda el gran èxit del concert de Santes, que assegura “ha estat un dels millors moments de l’any” “És aquí on vaig començar a cantar i amb la beca, vaig haver de marxar”, explica Blanch, que recorda, també, que el Gospel Sons va haver de canviar els estatuts perquè pogués entrar a formar-ne part quan només tenia quinze anys. Ara bé, si hi ha quelcom indiscutible és que la seva entrada ha revolucionat la formació: “Amb el gòspel puc fer-ho tot. M’agrada l’R&B, el funky, el hip-hop i els aprofito per crear repertoris de gòspel”. Georgina Blanch és, doncs, “l’ànima gòspel”.

Apunts

Defineix-teSóc un quadro, però em considero enèrgica, tossuda, extrovertida i valenta.Un llibre“Real Book”, són els estàndards de la música moderna.Una pel·lícula“Dreamgirls”, del director Bill Condon.Un viatgeAl barri novaiorquès de Harlem, a qualsevol església on es canti gòspel.Una cantant    Beyoncé.Un somniQue es respecti els artistes, perquè nosaltres estimem aquest àmbit, però és la nostra feina i n’hem de viure.