Antonio Torrado, el carter artista

PINTOR

Té 58 anys però només en fa 13 que es dedica a la pintura, vocació que no se li dóna gens malament. Antonio Torrado ha treballat de carter gairebé tota la vida. Fa 40 anys que va arribar a Catalunya provinent de Badajoz, d’on sempre s’estimarà el poble d’Olivenza. Era carter a domicili i passava sovint per cases com les de Fernando Rodríguez, fundador del Tot Mataró i Maresme “sempre em convidava a un cafè” recorda sovint o de l’actual alcalde Joan Antoni Baron. Actualment ja no pot dur les cartes com li agradava però segueix treballant a Correus i deixant anar una vocació incipient que va fer de la virtut que sempre havia tingut per pintar una dot d’un artista guanyador de premis i amb obres repartides pel Maresme.Des de petit havia tingut afició a dibuixar i pintar. “Amb 4 o 5 anyets al passadís de casa dibuixava en una paret feta de pissarra negra on amb guixos intentava reproduir el que veia en els aparadors dels comerços que eren els preus de les coses”. Un dia, la seva dona el va empènyer a que el que era una afició punyent passés a ser una dedicació i el 1995 Torrado fa la primera exposició de pintures xineses.Les seves obres donades es poden trobar al Foment, a l’Aliança, al Centre Atlètic Laietània i a l’Escola Antonio Machado, entre d’altres. També té obres fins i tot al Brasil a Bragança Paulista, a Ciudad Real al Museu Tomeioso i fins i tot té un quadre que va donar per a una mostra benèfica a l’Hospital Sant Joan de Déu. Per encàrrec de Remigi Herrero, va fer una aquarel·la al Casal d’Avis del Parc.“A mi m’omple molt, em dóna molta satisfacció que hi hagi obres repartides i que la gent pugui conèixer-ho”. La seva dona, Esperança Cuevas li és còmplice en aquesta vocació artística perquè són una parella amant de la bona música i les bones arts.

“Últimament m’estic decantant pel cubisme”

“La gent se sorprèn que sent autodidacta pugui fer el que faig, a mi això m’omple”

Quan va començar a exposar “la gent se sorprenia que jo, sense anar a escola, sent autodidacta, pogués fer tot allò” explica Torrado. Ha treballat amb gairebé tots els estils, tinta xinesa, carbó, aquarel·la, aiguada i acrílic. “M’agrada pintar el paisatge, tant el de ciutat com el rural però ara m’estic decantant pel cubisme”, treballant les figures geomètriques. L’artista mataroní ha quedat darrerament seleccionat  finalista en el concurs de pintura organitzat per MUFACE. Anteriorment en aquest mateix premi havia estat finalista el 2005 i el 2007 i va endur-se la primera Menció d’Honor del mateix el 2006. “Pinto per inspiració, paisatges o objectes que intento fer a la meva manera”. Simple de tracte, Torrado, i afectuós tant de carter personal com de pintor.

Apunts

Defineix-teSóc una persona senzilla, simplementUn llibreÚltimament he llegit “La Gran Rutina” que és de Valentín PuigUna pel·lícula“Bajo el sol de la Toscana” que és d’Andrey WellsUn viatgeM’agradaria anar precisament a la Toscana que és una de les parts més maques d’ItàliaUn pintorDels clàssics, Francisco de Zurbarán i dels moderns Kasimir MalevichUn somniTenir salut per anar tirant endavant és el més important