Sergi Rodríguez, un jugador de primera

Jugador del Sènior del Joventut Handbol Mataró

En les cròniques de l’handbol que publiquen els mitjans locals, el  nom de Sergi Rodríguez és conegut. En moltes ocasions és el màxim golejador de la jornada a la categoria de primera catalana. “Sempre és gratificant que et surtin bé les coses i que t’ho reconeguin, mantens la confiança amb tu mateix sempre en benefici de l’equip”, assegura el jugador. Rodríguez va començar a practicar l’handbol amb una edat relativament avançada, respecte els seus companys. “Quan vaig començar la ESO tenia diversos amics que havien practicat l’handbol com a extraescolar i em van engrescar”, explica Sergi Rodríguez. En el sí del Club Joventut Handbol Mataró va passar d’infantil a cadet, i d’aquí a juvenil, on va participar amb els seus companys en els campionats d’Espanya. El jugador va anar evolucionant fins arribar a la primera categoria. “Va ser començar de zero i anar progres­sant i ara estic molt content”, diu Rodríguez. {pdf:http://www.totmataro.cat/portal//images/stories/pdf/tot perfils sergi.pdf}Enguany l’equip en el què juga Sergi Rodríguez està obtenint molt bons resultats en la lliga. “Estem treballant molt fort, els més regulars de la competició seran els que tinguin opció de jugar la fase d’ascens i sabem que cada partit és molt important”, declara el jugador.No obstant, l’handbol és tant sols una activitat que el jugador ha de realitzar en el seu temps de lleure. Paral·lelament té uns estudis i una feina que li permeten guanyar un sou. “Vaig començar a cegues enginyeria informàtica a l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, però vaig canviar-me i ara tinc el graduat en mitjans audiovisuals”, explica Sergi Rodríguez. Va entrar com a becari en pràctiques a Maresme Digital on actualment forma part de la plantilla: “És una bona opció acabar els teus estudis i poder aplicar-los en el teu treball”.

“La trajectòria esportiva té un límit”

“M’agradaria viure i sentir una lliga professional des de dins”

Des de fa anys, Sergi Rodríguez dedica moltes hores setmanals a l’handbol. És molt exigent amb si mateix i desitjaria poder jugar en una lliga professional o semiprofessional. “Estadis plens de gent, bons equips, competitivitat, molt bon nivell... M’agradaria sentir-ho i dir que hi he estat”, reconeix el jugador. Però, d’altra banda, Sergi Rodríguez és totalment conscient del què significa dedicar-se a un esport. “La trajectòria esportiva té un límit d’edat i no saps què passarà un cop s’acabi”, diu el jugador d’handbol. Per això Rodríguez s’ha curat en salut, té un títol i treballa d’allò que ha estudiat. “Si sorgís l’opció m’agradaria poder-me dedicar professionalment a l’handbol, però sinó també estic content”, expressa Rodríguez.

Apunts

Defineix-teEm considero responsable, ordenat, molt autoexigent, obert però introvertit perquè em costa exterioritzar el què penso. M’agrada mantenir les relacions i sóc lluitadorUn llibre“Donde termina el arco iris”, de Cecilia AhernUna pel·lícula“Rocky Balboa”, de Sylvester StalloneUn viatgeAgafar una autocaravana i fer ruta per tot el món, especialment per Estats UnitsUn jugador d’handbol Jackson Richardson, un jugador molt completUn somniTenir una vida el més feliç possible, viure els moments que et realitzen i amb la gent que t’estimes