Jordi Lopesino, des de les estrelles

Escriptor que enguany ha publicat la seva primera novel·la

Veure el perfil en pdf 

 Segons diu la seva formació acadèmica, Jordi Lopesino és delineant industrial. Però el seu veritable ofici és l’escriptura. “Ja fa ben bé deu anys que em dedico a escriure seriosament cada dia, amb una finalitat”, explica Lopesino.La seva entrada a l’escriptura va ser a través de la seva gran afició: l’astronomia. “Era president de l’agrupació astronòmica de Mataró i vam fer una revista. Per donar exemple vaig començar a fer articles. La gent ho llegia amb interès i vaig anar polint l’estil i fent cursos de literatura i escriptura per poder-ho dominar més”, recorda Lopesino. A partir de llavors, la seva participació en mitjans escrits va anar en augment: la revista Universo, el Capgròs de Mataró, la revista Valors, Tribuna del Maresme... Fins que va anar a pels llibres.El darrer mes de març, Jordi Lopesino, acompanyat de l’escriptora Care Santos, va presentar, “Maragda”. Tot i que no és el primer llibre que escriu, sí que és la primera novel·la que ha publicat. “He escrit set o vuit novel·les, he fet una mica d’escola i m’han publicat l’última, que és la més madura”, explica l’escriptor. Una de les novel·les que han quedat al calaix és sobre Mataró i va donant voltes per les editorials. “Tinc l’esperança que algun editor s’apiadi i la vulgui publicar”, confessa Jordi Lopesino.L’escriptura de Lopesino té, entre moltes altres, una característica peculiar. Es tracta de l’espai on es desenvolupen les accions: “Vaig rastrejar el mercat i vaig veure que hi havia moltes novel·les d’aventures basades en coses de fora. Vaig pensar que aquí tenim una bona mitologia, una bona cosa nostra de la terra que ningú aprofitava”, explica l’escriptor. Per això els textos de Jordi Lopesino estan ambientats en paisatges propers que coneix a la perfecció i pot relatar amb exactitud.

Em considero autodidacta

 Quan vaig de vacances porto una maleta per roba i una altra per llibres”, afirma LopesinoJordi Lopesino és un gran lector. “És com qui fuma un cigarro i n’encén un altre: jo acabo un llibre i en començo un altre”, assegura l’escriptor. L’interès per qualsevol tema l’incita a llegir sobre allò fins esdevenir-ne un bon coneixedor. “Pel què fa a l’astronomia sóc totalment autodidacta. M’he format sol, després he conegut gent i he compartit el què he après”, explica Lopesino. Després de llegir i compartir coneixements, Jordi Lopesino va començar a escriure fins veure publicada una novel·la. “Són molts mesos de treball i veus que tenen un profit”, comenta l’escriptor mataroní. Fins llavors, les novel·les que escrivia quedaven en un petit cercle reduït d’amics i familiars. A partir d’ara, tothom podrà llegir les seves aventures, que prometen una interessant continuació.

APUNTS

Defineix-teSóc inquiet i curiósUn llibreNo crec en el llibre. Necessito llegir constantment. La persona que té el llibre és una persona que es limitaUna pel·lículaTampoc crec en la pel·lícula. A més, crec que la pel·lícula és un derivat empobrit de la literatura, baix en calories, light i sense colesterol. L’escrit sempre supera la pel·lículaUn viatgeUn viatge per tot l’univers, perquè comença i no saps mai quan s’acaba. És el viatge del coneixement Un personatgeMartin Eden, el protagonista d’una novel·la de Jack LondonUn somniM’agradaria que tota la gent del món s’entengués parlant