Esteve Buscà, dedicar-se als altres

Responsable de l’Àrea d’Innovació de la Fundació Maresme

Veure el perfil en pdf

“Sóc treballador social de formació i de feina, el què abans en deien assistent social”, afirma Esteve Buscà. Tot i això, els seus primers estudis universitaris eren de Dret. “La carrera m’anava més o menys bé però vaig veure que no era el que jo volia fer”, explica Buscà. No va acabar Dret, sinó que va tirar cap al treball social, activitat que ja practicava des del voluntariat.

Després de cursar els seus estudis com a treballador social, Buscà va agafar experiència laboral en diferents àmbits, com ara les persones de la tercera edat. Des de fa quinze anys, però, treballa a la Fundació Maresme, una entitat que es dedica a les persones amb discapacitats físiques. Fins fa prop d’un any, Buscà únicament realitzava tasques com a treballador social de l’organització. Ara, és el reposable d’Innovació i Desenvolupament, una àrea de nova creació que l’entitat ha creat per donar sortida a altres necessitats. “L’àrea dóna suport a diversos professionals que a dins de la Fundació Maresme treballen desenvolupant projecte tecnològics o d’aplicació tecnològica amb les persones discapacitades”, explica Esteve Buscà.La professió del treballador social és ben especial. Es necessiten, sobretot, ganes d’ajudar als altres, de dedicar-se als que més ho necessiten. Calen uns valors que Buscà defineix subjectivament: “Crec que hi ha d’haver un sentit accentuat de la justícia, de pensar que tots som iguals i que hem de tenir les mateixes oportunitats. A partir d’aquí és qüestió d’arromangar-se i treballar”, opina Esteve Buscà.En aquest sentit assenyala que el treballador social ha de dirigir els seus esforços a la igualtat d’oportunitats de tots els col·lectius, com ara, el de les persones amb discapacitats per les que vetlla la Fundació Maresme.

“Jo volia treballar per les persones”

 “Tothom ha de tenir igualtat d’oportunitats”, assegura Esteve BuscàTot i que ara Buscà és coordinador d’àrea en la Fundació Maresme, la seva vocació és clara: “Em sento, més que res, treballador social. Tenia clar que volia fer una feina que fos treballar per les persones, per les organitzacions que treballen per les persones i en la meva trajectòria vital sempre he tingut una implicació clara a nivell social”, afirma el responsable de la secció d’Innovació i Desenvolupament. Per això, Esteve Buscà està cada cop millor en la seva professió. “És una opció personal que he fet, treballar en una cosa que realment em satisfà. Quan un té inquietuds socials, el seu objectiu és que tothom ha de tenir igualtat d’oportunitats en l’ensenyament, en la ocupació, en la vivenda, en la participació social...”, raona Buscà.

APUNTS

 Defineix-te Sóc un optimista vocacional, pencaire i positiu. Valoro molt el què tinc i procurar envejar molt poc el què no tinc i intento gaudir molt la vidaUn llibre“Assaig sobre la lucidesa”, de José SaramagoUna pel·lícula“14 kilómetros”, de Gerardo Olivares Un viatgeTinc molt bon record d’un viatge que vaig fer a Turquia: a Istanbul i a la Capadòcia en motoUn treballador social No és un treballador social pròpiament, però la seva labor social és immensa, més enllà de les diferències religioses: Pere CasaldàligaUn somniSóc pare de tres nenes i voldria poder seguir gaudint de la meva vida en família, de la feina que faig i seguir contribuint, d’alguna manera, a deixar això una mica millor