Especial Tot Barri a Barri-Via Europa - La Llàntia (Edició 1840)

Llegeix i descarrega't l'Especial Tot Barri a barri que hem preparat per a aquesta setmana!

  • Redacció
  • Dijous, 25 Octubre 2018 16:25

VISUALITZA L'ESPECIAL

DESCARREGA'T L'ESPECIAL

Ciutat 2017/2018, Via Europa

En el Tot Mataró i Maresme del 26 d'octubre a l'1 de novembre de 2018, trobaràs l'Especial Tot Barri a barri: Via Europa-La LLàntia. Molt més que una zona residencial.
La Via Europa va recosir aquesta zona, que ara és una de les més emergents econòmicament de la ciutat. Quan va arribar l'anomenada "nova ciutat", ja hi havia dos barris. Seguim avançant en el repàs de zones de Mataró i arribem aquesta setmana al districte que, en entitat, ha crescut més d'ençà del canvi de segle: el que conformarien –en cas que algun dia es dictaminés aquesta orga-nització per sobre dels barris– la Llàntia, la Via Europa i Cirera.

Ciutat 2017/2018, Via Europa

El cas de dos barcelonins que hi viuen
La Raquel és barcelonina i és politòloga. Reconeix que no havia pensat a mudar-se de la ciutat comtal, però que, empesa pel mercat inflat dels lloguers, va acabar escollint amb en Raül, la seva parella, viure en plena Via Europa. Amb moto o cotxe són "a tres minuts de l'autopista" amb exacti-tud cronometrada i es vanta de "la tranquil·litat de la zona, els espais públics, l'amplitud de l'avinguda i, anant una mica endins –assenyala la Llàntia– les places amb més vida, com de poble". És un exemple de neomataronina que, un cop instal·lada, redescobreix la seva zona i trenca amb l'estereo-tip de barri dormitori. Un cas paradigmàtic de per què tota la zona cotitza singularment a l'alça al mercat. "S'hi està bé, molt bé", remata.

ESPECIAL TOT BARRI A BARRI-VIA EUROPA-LA LLÀNTIA - EDICIO 1840
(DEL 26 D'OCTUBRE A L'1 DE NOVEMBRE DE 2018)