Especial Tot Barri a Barri-Cerdanyola (Edició 1839)

Llegeix i descarrega't l'Especial Tot Barri a barri que hem preparat per a aquesta setmana!

  • Redacció
  • Dijous, 18 Octubre 2018 16:11

VISUALITZA L'ESPECIAL

DESCARREGA'T L'ESPECIAL

Especials 2017/2018, emili albó-alcalde cerdanyola

En el Tot Mataró i Maresme del 19 al 25 d'octubre de 2018, trobaràs l'Especial Tot Barri a barri: Cerdanyola. Cerdanyola és el gran barri  popular de la ciutat, té més de 35.000 habitants i un sentiment de pertinença únic.

Cerdanyola és el barri per excel·lència de Mataró. El primer que es va crear, el més poblat, el més popular. Tant, que fins i tot no es pot explicar el seu dia a dia, la ma-nera de ser de la seva gent, sense un esperit d'afirmació pròpia que molts cops pren directament naturalesa de distinció envers la resta de ciutat: "Això és Cerdanyola, no és Mataró".

Especials 2017/2018, emili albó-alcalde cerdanyola

El barri va tenir un alcalde propi
El que segurament molts dels pseudoseparatistes de Cerdanyola ignoren és que, de fet, fa dècades el barri va arribar a funcionar com un ens propi dins de Mataró i fins i tot va tenir un alcalde propi. L'any 1950 unes 1.000 persones ja vivien a Cerdanyola i la distància envers la resta de ciutat, així com la necessitat de gestionar i controlar un territori en creixement, van dur l'alcalde franquista Emili Albó a nomenar un alcalde de barri, Daniel Mataró Soler. Ell vivia a Cerdanyola i era una personalitat rellevant de l'antic veïnat. Amb el nomenament li van correspondre funcions de promoció i control i fer de referent per als veïns.

ESPECIAL TOT BARRI A BARRI-CERDANYOLA - EDICIO 1839
(DEL 19 AL 25 D'OCTUBRE DE 2018)