Llegeix el Tot Empenta d'aquesta setmana! Edició 1753

Llegeix-lo i descarrega-te'l: Bones previsions pel sector de la joguina

  • Redacció
  • Dimecres, 04 Gener 2017 10:00

VISUALITZA L'EMPENTA

DESCARREGA-TE'L

Ciutat 2014/2015, joguines

En el Tot Mataró i Maresme del 5 al 12 de gener de 2017, trobaràs l'especial Tot Empenta: Bones previsions pel sector de la joguina.

Els fabricants de joguines encaraven amb gran optimisme la campanya de Nadal i Reis que culmina avui amb les compres de darrera hora. La bona marxa del consum en el mercat espanyol al llarg de l’any, ha propulsat la dinàmica positiva que continuarà en les dues darreres setmanes de l’any i la primera setmana del 2017, on es concentren el 70% de les vendes del sector.

El president de l'Associació Espanyola de Fabricants de Joguines (AEFJ), José Antonio Pastor assegura que el consum de joguines al mercat estatal està pre-sentant un creixement acumulat d’un 8% fi ns al mes de novembre. Tot i la gran concentració del con-sum de joguines en les darreres setmanes de l’any, Pastor assenyala que és difícil trencar aquesta ten-dència i preveu que un augment de vendes d’entre un 5 i un 6% “podria ser fi ns i tot una previsió conservadora”.

Ciutat 2014/2015, joguines

Les falsificacions afecten facturació i ocupació
L’AEFJ estima, se-gons dades fetes públiques el 2015 per l’Ofi cina d’Harmonització Interior de la Unió Europea, que el cost de la falsifi cació de pro-ductes i la competència deslleial al sector provoca un 16,6% menys de facturació. Així mateix, segons que exposa Pastor, amb aquestes dades s’impedeix la creació d’un 13,7% de llocs de treball. En la seva opinió, una major simplifi cació i facilitat a l’hora de complir directives europees allunyarien la competència deslleial al sector.

          Especial Tot Empenta - Edició 1753  [Del 5 al 12 de gener de 2017]