Especial Tot Clàusules Sòl (edició 1753)

Llegeix i descarrega't l'Especial Clàusules sòl hem preparat per a aquesta setmana!

  • Redacció
  • Dimecres, 04 Gener 2017 16:25

VISUALITZA L'ESPECIAL

DESCARREGA'T L'ESPECIAL

Ciutat 2014/2015, clausules sol

En el Tot Mataró i Maresme del 5 al 12 de gener de 2017, trobaràs l'especial Tot Clàusules Sòl: la justícia europea obliga als bancs a retornar íntegrament les clàusules sòl.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea obliga els bancs espanyols a retornar íntegrament tots els diners de les clàusules sòl cobrats de més, des de l’inici del préstec, i no només a partir del 9 de maig del 2013. Els jutges de Luxemburg han fet pública una sentència que contradiu la recomanació de l’advocat general del Tribunal i la justícia espanyo-la de limitar en el temps la devolució dels diners als consumidors per protegir l’estabilitat del sis-tema ἀnancer. Aquest revés judicial pot costar als bancs de l’Estat entre 5.000 i 7.000 milions d’euros.

Aquestes clàusules irregulars, en la lletra petita dels contractes, obligaven els hipotecats a seguir pagant uns interessos mínims, tot i que els tipus haguessin caigut ἀns al 0% o en negatiu.“La jurisprudència espanyola que limita en el temps els efectes de la declaració de nul·litat de les clàusules sòl dels préstecs hipotecaris a Espanya és incompa-tible amb la legislació comunitària”, adverteixen els jutges de Luxemburg. Aquesta “limitació”, afegeix la seva sentència, “fa que la protecció dels consumi-dors sigui incompleta i insuἀcient” i, per tant, “no és un mitjà adequat i eἀcaç per aturar l’ús de les clàusules abusives”.

Ciutat 2014/2015, clausules sol

Aquestes clàusules irregulars, en la lletra petita dels contractes, obligaven els hipotecats a seguir pagant uns interessos mínims, tot i que els tipus haguessin caigut ἀns al 0% o en negatiu.
Finalment, però, els jutges de Luxemburg obliguen a retornar els diners també amb efectes retroactius, des del 2009. Finalment, els jutges rebutgen l’opinió del seu advocat general, Paolo Mengozzi, que el 13 de juliol havia assegurat que "la limitació en el temps dels efectes de la nul·litat de les clàusules sòl incloses en els contractes de préstec immobiliari a Espanya és compatible" amb la legislació comunitària.

Especial Tot Clàusules Sòl - Edició 1753 [Del 5 al 12 de gener de 2017]