Especial Tot Barris - Peramàs (edició 1741)

Llegeix i descarrega't l'Especial Barris que hem preparat per a aquesta setmana!

  • Redacció
  • Divendres, 14 Octubre 2016 12:47

VISUALITZA L'ESPECIAL

DESCARREGA'T L'ESPECIAL

Ciutat 2014/2015, peramas esmandies

En el Tot Mataró i Maresme del 14 al 20 d'octubre de 2016, trobaràs l'especial Mataró Barri a Barri - Peramàs.

Per entendre Peramàs cal conèixer Les Esmandies. El barri residencial, de cases baixes sobretot, articulat al voltant de places àmplies i ben comunicat amb tres zones motrius de la ciutat com són el Pla d'en Boet, Cerdanyola i l'Eixample, té en l'edifi ci de Les Esmandies el seu element més històric i singular.

Les Esmandies són un casa-lot del segle XVIII, d'arquitectu-ra singular i amb un ampli pati al voltant. El 1972 l'Ajuntament franquista n'havia autoritzat l'en-derroc en una operació urbanística que de bon començament va tenir l'oposició veïnal. Va ser una de les mobilitzacions socials i veïnals més importants dels anys setanta, que va fer força i va impedir que Mataró es quedés sense un espai històric com aquest. D'aquell moviment en va néixer l'Associació de Veïns.

Ciutat 2014/2015, peramas esmandies

La celebració, diumenge durant tot el dia
Les Esmandies, el gran equipament del barri, celebra aquest diumenge els 40 anys des que es va salvar, amb un programa extens de celebració, amb activitats durant tot el dia a les quals estan convidats de forma específica tots els veïns del barri, així com els usuaris de l'equipament, així com el grup de veïns i veïnes que es van mobilitzar i van aconseguir aturar les excava-dores fa 40 anys. A la celebració hi haurà xocolatada i gegants al matí, inauguració d'una exposició, concert a les 12h amb Kaj Tiel Plu, un dinar popular amb arrossada a 5 euros el tiquet i cinema a les sis amb la projecció de 'La Estrategia del Caracol'.

Tens alguna cosa a dir sobre el teu barri? Una foto antiga, una anècdota, una queixa, una foto-denúncia? Alguna cosa que t’agrada i vols que se sàpiga?
El Tot Mataró de Barri a Barri vol recollir tot allò que voleu que trascendexi del vostre barri a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Especial Tot Barris - Peramàs - Edició 1741 [Del 14 al 20 d'octubre de 2016]