Llegeix el Tot Empenta d'aquesta setmana! Edició 1737

Llegeix-lo i descarrega-te'l: Una sonda mataronina a l'estratosfera

  • Redacció
  • Dijous, 15 Setembre 2016 12:37

VISUALITZA L'EMPENTA

DESCARREGA-TE'L

Ciutat 2014/2015, sonda mataronina-tot empenta

En el Tot Mataró i Maresme del 16 al 22 de setembre de 2016, trobaràs l'especial Tot Empenta: Una sonda mataronina a l'estratosfera.

El Pla de Martís del Pla de l’Es-tany va ser l'escenari divendres passat pel llançament de dues sondes que van viatjar fi ns a l’es-tratosfera. No és la primera vegada que es llancen aquest tipus d’arte-factes, però la novetat és que se'n van enlairar dos en un mateix matí.

Els impulsors són dos universita-ris banyolins que l’any 2013 ja van enlairar una sonda i que ara han ajudat dues estudiants de batxi-llerat de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró a fer una cosa similar basant-se en els coneixements que ja tenien arran de l’enlairament del Satestrat I.

Ciutat 2014/2015, sonda mataronina-tot empenta

35.000 metres d'altura
El Cosmosafi  havia de detectar radiació còsmica, bàsicament rajos gamma, a través d’un comptador que mesura la radioactivitat. Anava acompanyat també d’un GPS i una antena de ràdio entre altres aspectes tècnics per aconseguir saber el punt d’aterratge després d’haver arribat a uns 35.000 metres d’altura. Els resultats obtinguts seran la base del treball de recerca de la Carlota Keimer i la Laura Filbà, que van contactar amb els estudiants banyolins el mes de març iniciant així el seu projecte.

       Especial Tot Empenta - Edició 1737 [Del 16 al 22 de setembre de 2016]