Malgrat de Mar multarà amb 6.000 euros els comportaments incívics

Les sancions més elevades estaran relacionades amb la recollida de residus

l primer esborrany de la futura ordenança de civisme de Malgrat de Mar ja s'ha donat a conèixer als grups polítics de l'Ajuntament i a les entitats del poble perquè puguin fer les seves aportacions. El text definitiu haurà de ser una eina per millorar la convivència ciutadana i que permeti a l'Administració fer complir les normes. Les faltes més greus podran ser sancionades amb multes de fins a 6.010 euros, totes elles relacionades amb l'ordenança reguladora de la recollida de residus. Altres comportaments com fer pintades a les parets, exercir la prostitució a la via pública o escopir al carrer poden ser sancionats amb multes de fins a 600, 400 i 200 euros, respectivament.

L'Ajuntament de Malgrat de Mar assegura que tot i que el nivell d'incivisme al municipi no és excessivament elevat, sí que es produeixen algunes situacions que sense una normativa específica són de difícil resolució. Per aquest motiu s'aprovarà un text amb la voluntat d'establir un 'clima de civisme' i de 'convivència pacífica' que fomenti el respecte entre els ciutadans. El primer esborrany de l'ordenança regula l'activitat de persones físiques i jurídiques a la via pública i pretén fomentar el respecte pels diferents grups ètnics, culturals o religiosos. En aquest sentit, el text recull el dret dels ciutadans a ser respectats i a poder gaudir dels espais públics en condicions adients d'higiene, seguretat ambiental, sonoritat i tranquil·litat.

Multa de fins a 6.000 euros per llençar la brossa on no tocaPer garantir aquesta convivència, se sancionarà amb 200 euros fets com per escopir, orinar o defecar al carrer, estendre la roba als balcons, fer botelló o banyar-se a les fonts públiques. D'altra banda, son considerades faltes greus, sancionades amb 400 euros de multa, la prostitució al carrer, fer malbé els senyals de trànsit o banyar-se a la platja amb bandera vermella. Finalment es considera molt greu fer pintades, els comportaments xenòfobs, mantenir relacions sexuals al carrer o insultar a un altre ciutadà. Aquest tipus de comportaments se sancionaran, segons el text inicial de l'ordenança de civisme, amb multes de fins a 600 euros. L'ordenança també recull les infraccions de l'ordenança de recollida de residus on es preveuen multes de fins a 6.010 euros. Es calcula que l'aprovació definitiva de l'ordenança es portarà a terme a final d'any, una vegada conclòs el procés participatiu i es resolguin les al·legacions. Així doncs, la nova normativa podria entrar en vigor l'1 de gener del 2009.