Cara a cara: Retirada de pamflets

La retirada dels cartells de la Diada de Sant Jordi del Casal de la Gent Gran del Parc enfronta al govern i a la CUP

Carme Esteban: “Estava organitzat per l’Ajuntament de Mataró”

NO ÉS CENSURA POLÍTICA

La regidora de Benestar Social pensa que la retirada dels pamflets “no és censurar la llibertat d’expressió, sinó, que si es fa un acte de qualsevol cosa, tant és el que sigui, no poden sortir dues gavines amb el fons del mar blau, o les quatre barres i una rosa vermella, ni qualsevol altre signe que tingui una finalitat partidista”. La Regidora explica la retirada perquè l’ esdeveniment està organit­zat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, i va afirmar que “el Casal de la Gent Gran del Parc, com tots els altres, són municipals i estan gestionats per l’administració, i en cap moment poden tenir una utilització política, perquè els casals són per a tots els avis i àvies de la ciutat, tinguin la ideologia que tinguin”.Esteban va explicar que encara no havia pogut parlar amb la junta del Casal de la Gent Gran del Parc, tot i que espera poder-ho fer aviat, ja que creu que tot plegat “ha estat una errada sense mala intenció, tal i com ha passat altres vegades, però que aquest cop ha faltat la comunicació i la cosa ha acabat així”. A més Esteban creu que si ha estat un error no passa res, ni s’ha de fer un gra massa, ja que totes les persones es poden equivocar. Encara que vol deixar ben clar, que “quan s’utilitza la imatge corporativa de la ciutat de Mataró, s’ha d’anar en compte, perquè no es pot fer propaganda política de cap tipus”.

Carme Esteban, Regidora de Benestar Social

CUP: Un acte de censura política sense precedents

ACTITUD REPRESSORA

L’ajuntament, en un acte de censura política sense precedents en democràcia, ha menystingut l’autonomia dels socis del Casal, ha enviat els seus agents al Parc a confiscar els programes i ha advertit la Junta que a partir d’ara haurà de presentar tots els escrits a censura prèvia.Precisament aquest any, la Senyera Estelada, amb què s’identifica un poble en cerca de la seva llibertat, celebra el seu centenari i la Comissió que duu el seu nom vol rendir un homenatge al seu creador. Des de la CUP felicitem la Junta del Casal de la Gent Gran del Parc i li fem costat, i denunciem l’actitud repressora del govern municipal. Des de la CUP considerem inacceptable la censura i les justificacions donades per Carme Esteban (PSC), regidora de Gent Gran, perquè coarten la llibertat d’expressió, l’autonomia de les entitats i atempten contra els símbols de la catalanitat.

En el proper Ple del mes de maig, la CUP demanarà explicacions al govern municipal per la censura dels cartells del Casal de la Gent Gran del Parc; per les declaracions de la Sra, Carme Esteban i pel fet que en la inauguració del Cafè de Mar, on s’hi han instal·lat els Serveis Territorials d’Educació, s’hi va penjar la bandera espanyola, la qual cosa traeix la memòria d’un edifici històric de la Unió de Cooperadors. És el primer cop en democràcia que una bandera espanyola oneja en un edifici aixecat pels cooperadors.

Comunicat del grup municipal