Tot Cara a cara: Cas Cernuda

Judici públic just al cap de la policia o ‘danys colaterals’?

Veure el Cara a cara en pdf 

‘No estic d’acord amb el judici públic que s’està fent’

A mi em sembla bastant patètic que Mataró hagi de sortir a les notícies per coses com les del cap de Policia Local però crec que s’ha d’anar una mica més enllà i no quedar-se en el fet.

No escric per defensar el senyor Cernuda, com sí que va fer la setmana passada Pere Vila en aquesta publicació, però m’agradaria dir que no estic d’acord amb el judici públic que s’està sotmetent un fet trist, que segur que ell i els seus són els que estan patint molt més que la gent que es dedica a criticar.

Segons la meva opinió pertoca a l’alcalde o al regidor actuar i les crítiques que es fan al senyor Cernuda s’haurien de tornar cap als polítics, sempre els polítics.

Ni Batista ni Baron no han mogut un dit per Cernuda. Han amagat el cap sota l’ala d’un lent procediment administratiu, provocant que l’avaluació de tots els fets es traspassi als diaris i ja se sap que quan una cosa es torna propietat dels periodistes, com diu la dita en castellà “Apaga i vámonos”.

No estic d’acord amb criminalitzar Cernuda, crec que simplement una acció política hauria acabat amb el debat i la mala imatge. Baron i Batista, i els altres partits al darrera, sols han fet que dur aquest cas, que afecta famílies, al terreny del sensacionalisme mediàtic.Albert Fernández

‘És un delicte i hauria de dimitir per decència’

Com a conciutadana d’aquest home em sembla vergonyós i indecent que a hores d’ara segueixi exercint com a manaire de la policia local. Una persona que ha de predicar amb l’exemple, que vol ser imatge d’autoritat, algú que en teoria hauria de defensar la legalitat no només és enxampat sinó que a posteriori ho amaga, enganya i s’amaga. I segueix exercint!

Em sembla hipòcrita la situació i crec que si la seva decència no l’empeny a dimitir poden passar dues coses. La primera que sigui cessat, cosa que ja tarden a fer. La segona, que per sempre més la Policia Local de Mataró en aquesta ciutat i per tot arreu on haguem d’anar els mataronins i les mataronines tingui una imatge tacada per aquest escàndol. Per separar d’una vegada el cas amb tot el cos, per decència i per prestigi, que el facin fora o que dimiteixi. Aquest home ha comès un delicte, o no serveixen els codis civil i penal contra els policies?Eulàlia Pujolràs