Cara a cara: La TDT Maresme

La televisió comarcal enfronta al govern i a l'oposició

JOAN ANTONI BARON (alcalde de Mataró)"És un projecte comarcal i no anem sobrats d'aquests"

A Mataró i a la comarca del Maresme estem en un escenari nou respecte l’escenari de les televisions comarcals, amb dues televisions privades i dues de públiques. Tothom coneix que la nostra opció era per un sol canal públic i no per dos. Però vam apostar-hi per diferents motius. En primer lloc per tenir un canal d’informació que informi de tot el que passa al conjunt de pobles i vil·les de la comarca.

En segon lloc anem molt més enllà d’un simple canal televisiu, parlem d’una multiplataforma on a més de televisió digital hi haurà televisió al mòbil, per IP, etcètera. En tercer lloc estem parlant ‘una plataforma tecnològica important que pot compaginar-se amb el Tecnocampus, el graduat de mitjans que hi ha a la Politècnica o la Xarxa Audiovisual del Maresme. Estem parlant de posar en xarxa tot el ja existent en el nostre territori d’emissores locals i gabinets municipals per grantir la informació.Però sobretot pot ser un projecte de comarca, que li doni sentit i cohesió. No anem sobrats de projectes de comarca.

Em semblen arguments convincents, televisió de proximitat, plataforma tecnològica i connexió tecnològica i la importància de ser un projecte comarcal.

 

JOAN MORA BOSCH (CiU Mataró) "Estan concentrant els mitjans públics controlats"

 CiU s’ha manifestat en contra de la creació d’un canal públic de televisió, Maresme Digital TV, liderat per l’Ajuntament de Mataró i que agrupa alguns consistoris del Baix Maresme. Les raons de l’oposició han estat de caràcter econòmic (una despesa de 150 milions de pessetes any) i de caràcter pràctic, ja que considerem que els ciutadans de Mataró estan ben informats per TV Mataró. Davant la impossibilitat, per la competència que genera l’elevat nombre de llicències concedides, que s’instal·lin a Mataró empreses del sector audiovisual que converteixin la ciutat en seu d’una indústria en expansió, el nou canal tampoc suposarà cap millora des d’un punt de vista econòmic i tecnològic.

És evident que s’està produint una concentració de mitjans públics controlats pels partits del govern municipal, especialment pel majoritari. Per molt que es parli de comunicació i sense posar en dubte la professionalització del personal, és indiscutible la influència de l’administració sobre el disseny i el contingut d’aquests mitjans i el perjudici causat als que són independents i que ja existien. Televisió de Mataró pot ser la primera en pagar-ne les conseqüències.

Què hi pinta l’Ajuntament al capdavant d’una televisió si no és per controlar els continguts? La despesa d’aquest canal de TV es podria invertir en altres necessitats.