Tot cara a cara: Reforma Plaça de Cuba

La UBM i l’associació de comerciants de les rodalies divergeixen respecte a la remodelació

Veure Cara a cara en pdf 

‘La reforma del mercat s’ha d’engegar de manera immediata’

Des de la Unió de botiguers de Mataró es considera que la proposta de remodelació del mercat de la Plaça de Cuba s’ha de dur a terme de manera urgent per no estancar les actuals condicions en que es troba actualment la zona. Segons ells, la situació podria tornar-se “irreversible” si no s’adopten mesures amb rapidesa. Els comerciants creuen que l’etern debat generat entorn del projecte ha aconseguit tan sols allargar encara més l’actual situació i això, segons asseguren, juga en contra dels interessos de tots els comerciants.

Tot i així, l’entitat, encapçalada per Josep Filbà, portaveu de la Unió de botiguers,  considera que l’avantprojecte presentat per l’Ajuntament presenta algunes limitaci-ons importants que caldrà millorar de cara al futur. En aquest sentit, des de l’entitat s’apunta a una insuficiència de les places dels aparcaments. Recordem que el model de l’Ajuntament fixa en 34 els llocs previstos per als vehicles a l’aparcament. Malgrat tot,  l’entitat de comerciants manté ferma la seva acceptació del projecte i demanen tant sols que les obres es duguin a terme seguint un calendari estricte per tal de minimitzar l’impacte negatiu que els treballs puguin ocasionar a l’entorn.Unió de Botiguers

‘La nostra proposta  és molt més atractiva  que la del govern’

L’associació de la plaça de Cuba i rodalies no recolza en absolut la posició de la Unió de botiguers de Mataró respecte a l’avantprojecte de remodelació de la plaça de Cuba i els seus entorns. Com sabem, l’Associació va manifestar en el seu moment un rebuig total de la proposta presentada per l’Ajuntament ja que segons ells és molt poc ambiciosa i no respon als interessos de la majoria dels comerciants de la zona.

Els de l’Associació de la plaça de Cuba han rebut amb molta sorpresa i perplexitat la notícia de que la Unió de botiguers dóna suport al projecte de l’Ajuntament. Segons els de la plaça de Cuba, des de la Unió de Botiguers no s’ha aportat mai cap proposta concreta de remodelació i creuen a més, que els de l’associació s’han guiat tant sols per un interès partidista. Segons diuen, la Unió de botiguers no ha sabut fer, fins avui, un paper de defensa real dels interessos de tots.

Segons els de l’associació, s’ha d’apostar per una reforma molt més ambiciosa i atractiva, encara que això es tradueixi en unes mesures que es podrien traduir a més llarg termini. És cert, segons diuen, que no es poden deixar perdre oportunitats com aquesta, però també apunten el fet que “algunes entitats i associacions estan anestesiades i condicionades pel govern de la ciutat.Associació de la Plaça de Cuba i rodalies