Tot Cara a cara: Provaran els Capgrossos un Gamma Extra enguany?

La bona forma i confiança de la colla davant la dificultat i seguretat que requereix un castell d’aquestes característiques

Veure el Cara a cara en pdf

Gamma extra pel 2008!

Crec que aquest 2008 pot ser un gran any d’èxits castellers i fredament parlant, m’arribo a imaginar un castell dels grans, un GAMMA EXTRA. Veient en quina bona forma i motivació arriba la colla del Maresme i mirant el calendari casteller d’enguany, es donen dos o tres diades excel·lents per provar una d’aquestes magnífiques estructures:

- Al concurs de Tarragona on s’ajunten més de les 15 millors colles del moment i totes les colles compten amb molts castellers a la pinya per provar les seves millors estructures.

- A l’Arboç on actuarien el “G-5” les grans colles del moment (Vilafranca, Minyons, Vella de Valls, Capgrossos i Joves de Valls)

- I com no la diada de Tot Sants a Vilafranca on els capgrossos aquests dos últims anys han pogut brillar màgicament. Aquest any els Capgrosss estrenen un nou de cap de colla, esperem que alhora estrenin una nova gamma de castells. Hi haurà gent que opinarà que no cal precipitar-se, però des del meu punt de vista crec que aquest any, és ideal intentar-ho i amb molt i molt d’assaig serà fàcil aconseguir-ho.

Perquè el que és important és creure-s’ho i treballar-s’ho a l’assaig. Espero que tothom que està o hagi estat a la colla, més els que vinguin ara; tots, s’impliquin al cent per cent i que tothom es curri els assajos per poder aconseguir la gran fita del GAMMA EXTRA.Guillem del ReyMembre dels  Capgrossos de Mataró

 

Possiblement encara no s’atreviran a fer-lo

Els castells de gamma extra són l’objectiu primordial de les grans colles castelleres del nostre país. Així doncs, partint d’aquesta premissa, no és d’estranyar que una colla com els Capgrossos de Mataró, recordo que és de les cinc millors colles del panorama casteller actual, es pugui plantejar, per a la temporada 2008, tirar un castell d’aquesta dificultat.

Davant d’aquest plantejament, que ja fa uns anys que els mataronins li estan donant voltes, crec que encara és massa aviat perquè ho aconsegueixin. M’explico. Els Capgrossos de Mataró són una colla que es caracteritzen per la seva seguretat alhora de tirar els cas-tells a plaça i, d’aquesta manera, s’asseguren que el castell no caigui. Per tant, davant la dificultat que comporta un castell de gamma extra i la inseguretat en la seva execució, possiblement, encara no s’atrevirien a fer-lo. És més, penso que per tirar un castell de gamma extra encara han d’assegurar castells com el 3d9, el 4d9 o el pilar de 7 que han assolit, només, a finals de la temporada que hem deixat enrere.

No obstant tot i la meva negativa, m’agradaria que en fessin, i més després dels pocs castells d’aquestes característiques que hem vist el 2007, encara que ho veig una mica difícil. Però, igualment, des de Vilafranca els animem a intentar-ho! Montse OrtízAficionada vilafranquina als castells