De processó

"Tot sembla indicar que la imatge pertany a finals del segle XIX, cap al 1885”, on es veu el carrer Isern en primer pla i el carrer Argentona a continuació, amb el Torrent, on actualment hi ha Can Patuel".

  • Redacció// Foto: cedida
  • Dijous, 10 Març 2016 11:00

Foto antiga 2014/2015, foto antiga-de processó (edicio 1714)Els canvis que ha sofert Mataró són nombrosos. L’aparença de la ciutat, així com els seus carrers, són completament diferents. Conxita Gimeno cedeix aquesta instantània que, "tot sembla indicar pertany a finals del segle XIX, cap al 1885”.

La targeta, del Banc Jover i signada el gener del 79, mostra una ja llavors antiga fotografia del carrer d’Argentona al fons amb el carrer Isern en primer pla, i el seu encreuament amb el Torrent, on actualment hi ha Can Patuel.

Gimeno mira de situar en el temps aquest retrat en el qual fins i tot hi apareix un carro amb cavalls. Segons els càlculs, “la foto es va fer pels volts de la processó octava de Corpus”, narra Gimeno, que així ho creu per la vestimenta de les nenes. “Era una processó molt viscuda i les famílies solien convidar a un mos en el pas per casa seva”, comenta. La processó recorria carrers com el de Sant Benet, el carrer de Cuba, la Rambla i arribava fins a l’Ajuntament.