L’entreteniment dels anys 30

“Són a La Riera cantonada amb el carrer d’Argentona”

  • Redacció// Foto: cedida
  • Dijous, 19 Novembre 2015 11:14

Foto antiga 2014/2015, foto antiga-entreteniment anys 30 (edicio 1698)
La fotografia antiga d’aquesta setmana ens trasllada als escenaris de teatre dels anys 30. Conxita Gimeno ha cedit aquesta instantània del 1934 en la que es pot veure un grup de gent davant una immensa olla que feia propaganda de l’obra ‘Escudella de pagès’.

“Són a La Riera cantonada amb el carrer d’Argentona”, explica Gimeno, que identifica el seu pare Pasqual, l’home que sosté un cartell a les seves mans, a la part dreta de la fotografia. L’home es troba molt a prop d’una de les grans atraccions d’aquella obra de teatre, “’el noi de Tona, que n’hi dèiem”, afirma Gimeno, que alt com era, aguanta una forquilla també gegant.

Festes majors

L’obra va arribar a Mataró el 1934 i es va representar al teatre Bosque, tal com narra Gimeno, que afegeix que “la gent del veïnat va sortir a mirar com recorrien els carrers per fer propaganda de l’obra i que els veïns l’anessin a veure”.

FE D’ERRATES: A la fotografia de la setmana passada, els pares de les dues nenes van ser emigrants de l’interior de Catalunya que van marxar a viure a la costa catalana.