El Velòdrom, un històric de la ciutat

“Per anar-hi a veure les carreres de bicicletes, que eren molt populars”

  • Redacció// Foto: cedida
  • Dimecres, 28 Octubre 2015 15:51

Foto antiga 2014/2015, foto antiga-velodrom (edicio 1695)

El Velòdrom és un dels espais esportius històrics de la ciutat. La fotografia d’aquesta setmana, extreta d’un negatiu quadrat i que aproximadament data de la primera meitat de la dècada dels anys seixanta, en mostra l’entrada original. Tal com explica Eduard Espasa, qui ha cedit la foto, “aquesta porta estava a l’entrada del Velòdrom, però fa més de deu anys que la van traslladar a la baixada, a l’altra banda”. I és que aquesta part de l’edifici que es veu a la fotografia “està en molt mal estat”.
L’anada al Velòdrom era molt comuna entre els mataronins, sobretot “per anar-hi a veure les carreres de bicicletes, molt populars”, però també per assistir als “balls que s’organitzaven” i algunes exhibicions de patinatge.  

Menys romàntic

Als voltants del Velòdrom, el parc contenia “un llac amb ànecs, una caseta amb llaminadures –on avui s’ubica el casal d’avis– i una gàbia amb un ós i un mono”. Però per a Espasa, “el parc és ara menys bonic que abans”. La diversitat d’atraccions que hi havia, avui ja desaparegudes, el convertien en un espai especial. “Avui ja no queda pràcticament res del que hi havia fa uns anys”, remarca Espasa, que, mig bromejant, també explica que “és menys romàntic que abans, hi ha pocs llocs entranyables”.