La Pasqua, al Corredor

"Allà ballavem sardanes, dinàvem i passavem la tarda...."

  • Redacció / Foto: A.C.R.
  • Dijous, 19 Juny 2014 00:00

Foto Antiga 2013, foto antiga- el corredor (edicio 1632)

Les ciutats cada vegada són més grans, però els grups d’amics, de veïns o de familiars han persistit al llarg del temps. També ho han fet les activitats col·lectives. Com aquesta de l’any 1957, en què una trentena de persones van celebrar junts el dilluns de Pasqua. La fotografia, cedida per A.C.R retrata l’excursió que cada any realitzaven “de l’Aplec del Corredor cap al d’Arenys de Munt”.

La fotografia mostra un dels descansos que es feien “en un dia que era completíssim i cansadíssim”, segons explica A.C.R.  De bon matí, els caminants enfilaven, a peu, per Can Flaquer en direcció al Corredor: “Allà ballàvem sardanes, dinàvem i a la tarda repreníem el camí. Just el moment de la foto, ja que mosta com “s’està baixant de l’Aplec del Corredor cap a l’Aplec de l’ermita de Lourdes d’Arenys de Munt”.

Retorn a casa
L’excursió entre el corredor i Arenys de Munt era una tradició que es repetia anualment. I això que quan arribaven a Arenys de Munt “només quedaven un parell o tres de sardanes per ballar”. Un cop finalitzat, tot el grup baixava a peu fins a l’estació d’Arenys de Mar, “on ja no caminàvem més, agafàvem el tren i tornàvem cap a casa”.