Discos de pedra

“Sempre que podíem ens reuníem i anàvem a fer un bon arròs o carn a la brasa”

  • Redacció
  • Dijous, 20 Març 2014 00:00

Foto Antiga 2013, foto antiga-discos de pedra (edicio 1619)

Les festes de barri han anat perdent pistonada amb els anys, igual que les serenates de carrer i altres celebracions, però no fa pas tants anys, la convivència entre veïns era excel·lent. Tant, que s’organitzaven desenes d’activitats a l’any per fer plegats.
A la dècada dels anys 40, era habitual veure grups de gent que pujaven a la Font Picant en sortides grupals. Quants, però, tenien l’honor de poder ballar enmig del bosc? Aquest grup de veïns podien fer-ho gràcies a la “gramola que hi havia allà instal·lada, a la que s’havia de donar corda perquè sinó no funcionava”, explica J.F.E, qui ha cedit aquesta fotografia.

Àpats plegats
La música engrescava tots els assistents a aquelles trobades. La fotografia, del 1940, correspon a una celebració, precisament, d’una festa de barri que va agrupar els carrers del Carme, Wifredo i el passatge de les Cisternes. “Sempre que podíem ens reuníem i anàvem a fer un bon arròs o carn a la brasa”, recorda J.F.E, que explica que, a més a més, “la gent ballava al so de la música dels discos, alhora que fèiem diversos jocs com ara pasar l’anell o saltar a corda”.