Allunyats de la postguerra

“Aquelles colònies servien per aïllar els infants de la duresa de la postguerra”

  • Mireia Biel / Foto: Pere Flores
  • Dijous, 13 Febrer 2014 11:23

Foto antiga 2013,allunyats de la posguerra (1614)

El nen morenet és Pere Flores, un dels molts nens que van beneficiar-se de les colònies que es feien a la zona de Can Gallart a Argentona. Unes estades que duraven, segons explica Flores, tres mesos, i que estaven organitzades i finançades per Caixa Laietana.
A la foto, que data de 1946, hi apareix Flores amb la mare i l’àvia, així com també una altra nena i la seva àvia un diumenge a la tarda a la Font Picant, única estona de la setmana en què rebien visites.

Amb la panxa plena
La dècada dels anys 40 va ser especialment dura a Mataró per la fam. Per això, Flores recorda que “aquelles colònies servien per aïllar els infants de la duresa de la postguerra”, ja que allà “unes monges ens ensenyaven a llegir i escriure i anàvem ben alimentats”.

Així, segons Flores, “cada tres mesos durant tot l’any, vint nens i vint nenes podien estar-se allà”, una estada a la qual van anar “molts nens de Mataró”. Flores va tenir l’oportunitat fins a tres vegades i explica com “jugàvem a pilota sense parar o, fins i tot alguns, hi vam fer la primera comunió”. 

Foto antiga 2013,foto antiga V-allunyats de la posguerra (1614)