Diumenges al Velòdrom

“Anar al Velòdrom o a passejar per la Riera”.

  • Mireia Biel / Foto: Pedro Belmonte
  • Dimecres, 15 Gener 2014 19:11

Les zones d’oci han canviat molt des de la transició democràtica. Durant els anys 60, poca cosa hi havia a Mataró per fer en estones de temps lliure: “Anar al Velòdrom o a passejar per la Riera”. Almenys, això és el que opina Pedro Belmonte, que apareix a la fotografia, datada del 1965, al costat de tres amics. Belmonte recorda que “sempre que anàvem al Velòdrom a passar la tarda acabàvem al desaparegut Bar Tànger”.

El Velòdrom va ser, doncs, un espai de lleure per a molts joves de l’època. “Sobretot, hi anàvem a ballar, tot i que sovint també s’hi podia veure hoquei patins, combats de boxa i carreres de bicicletes”, relata Belmonte. “El Velòdrom i la Riera s’omplien de gent els diumenges, encara que també anàvem al Club Tortuga”.

Llargues hores de feina

“No era fàcil viure, en aquella època, ja que de dificultats en teníem moltes, sobretot econòmiques”, explica. Bromeja que “de feina n’hi havia molta, però de calés, ben pocs”. Ell feia d’aprenent en un taller mecànic del carrer Castaños, en el qual ha treballat fins a la jubilació. “Treballàvem moltes hores a la setmana, però els diumenges lliures els aprofitàvem per passar-nos-ho d’allò més bé”, assegura.