Venedors de melons

“Cada any venien els senyors del sud i s’instal·laven per vendre melons i síndries”

  • Laura Arias / Marcel Estrems
  • Dijous, 25 Juliol 2013 00:00

Foto antiga, venedors de melons

Marcel Estrems era tan sols un nen l’any 1973 quan es va retratar amb un venedor de melons i síndries. Ha cedit la imatge per recordar aquells comerciants que venien a l’època estival. “Cada any venien els senyors del sud i s’instal·laven per vendre melons i síndries durant l’estiu, se’ls deia meloneros,”, recorda Estrems.

Afegeix que es col·locaven prop de la carretera de Mata, feien piles de melons i síndries i allà passaven l’estiu. “Vivien, menjaven i passaven la temporada d’estiu allà, a l’aire lliure, era curiós perquè passaves per allà i veies com s’afaitaven, com menjaven i com feien vida al carrer”, especifica el propietari del retrat. Els veïns de Rocafonda i El Palau hi anaven a comprar fruita. “Nosaltres vivíem al costat i teníem una relació d’any en any, el meu pare era aficionat a la fotografia i em va retratar amb un dels meloneros”, diu Marcel Estrems.

Nou comerç

Davant d’aquesta imatge d’infància,  Estrems reflexiona sobre el tipus de negoci que hi havia prop de casa seva quan era petit i la forma de comerciar. “Era diferent, la forma de comerç ha canviat molt i ens hem acostumat molt ràpid a les grans superfícies”, declara qui ha cedit el retrat.