El temporal

“Aquell temporal va ser l’ú de gener del 1973...."

Quan hi ha temporals de vent i pluja com el que ha viscut el Maresme recentment, sempre hi ha persones com Santi Picón que fan una ullada al passat. Així és com aquest mataroní ha cedit una fotografia antiga que mostra els efectes del mal temps fa 40 anys. “Aquell temporal va ser l’ú de gener del 1973 i vam sortir a passejar el dia de Cap d’Any”, explica Picón.

En aquella ocasió es van dirigir cap al passeig Marítim i van trobar aquesta imatge tan espectacular. “El mar es va emportar tota la platja de la sorra i les ones anaven a petar al Cargol, les més altes, fins i tot passaven per damunt de la barana”, recorda Santi Picón. El propietari de la fotografia afegeix que passar per aquella zona era força perillós, després de quedar tan malmès. “Si hagués continuat, jo pensava que s’inundaria el Cargol”, diu Picón.

Retrat

Per fer retrats com aquest calen dues coses. La primer és ser al lloc adient en el moment oportú i l’altra portar sempre una càmera de fotos a sobre. Aquest era el cas de Santi Picón. “La foto la vaig fer jo, sempre portava una càmera penjada al coll o a la butxaca i les revelava jo mateix”, explica qui va retratar el temporal del 73.