Fira de mostres

“Jo era petita però me’n recordo, era la Riera amunt...”

L’any 1965 es va celebrar, com cada any, la fira de Mataró. “Jo era petita però me’n recordo, era la Riera amunt”, explica Joana R., propietària de la fotografia en la qual apareixen ella i la seva mare. “Jo tenia uns quatre anys i el meu pare deuria dir-nos que ens poséssim per a fer la foto”, diu.

El retrat va ser fet a la plaça Santa Anna. “Al fons es veu El Canaletes, darrere nostre hi havia una publicitat de la Moritz”, afegeix qui ha cedit la imatge. Explica que anava amb la família a veure la fira de mostres Riera amunt. “Anàvem a mirar la fira d’exposicions passejant per la tarda i pujàvem per la Riera”, explica. Pel camí trobaven moltes paradetes de tota mena. “Hi havia exposicions de cotxes, algun bar i quan arribàvem al parc Central ja es veien els cavallets”, diu.

Les atraccions

Hi havia una altra part de la fira que era més divertida, en especial per als més petits. A través del camí de la Geganta hi havia les atraccions. “Hi havia un carrusel amb cavallets, el látigo, els autos de xoc, la nòria que tenia les cistelles amb llunes i el gira-sol”, ens explica la propietària de la foto.