Parc central

...La fotografia antiga, cedida per Núria Gimeno, mostra una imatge de com era el Parc Central de Mataró..

El Parc Central de Mataró sempre ha estat un espai molt gaudit per tota la ciutadania. Era molt habitual que les famílies passegessin per aquests camins de sorra i entre aquesta vegetació, especialment els diumenges al matí. A més dels gronxadors i els espais lúdics per als més petits, també hi havia altres atraccions com una óssa en una gàbia i altres animals. A dia d’avui, tan sols queden peixos en una de les fonts del parc. La fotografia antiga, cedida per Núria Gimeno, mostra una imatge de com era el Parc Central de Mataró. Encara era més frondós que ara i les zones arbrades no tenien cap reixa que les separés dels camins de passeig.

Es fa vellLes necessitats d’una ciutat que creixia en població van fer que el Parc Central es quedés petit. Mataró havia crescut, i hi havia un gran espai al costat del parc que separava el centre dels barris de la perifèria. Així, el mes de maig de l’any 2000 es va inaugurar el Nou Parc Central.

És molt més obert que l’antic i té més extensió. Avui dia s’hi instal·len la fira d’atraccions i carpes de fires diverses. Però el més curiós de tot, és que centenars de famílies hi segueixen passejant el diumenge al matí.