Treballadors Renault

“Jo vaig entrar-hi amb dinou o vint anys..."

Aquest retrat és dels anys 60. Mostra treballadors de l’antic taller de la Renault. “Jo vaig entrar-hi amb dinou o vint anys i vaig estar-hi treballant vint anys llargs”, recorda Antonio Bellido, qui ha cedit les fotografies. Ell era un dels xapistes i pintors que surten a la imatge tot i que més tard va ascendir en el taller de reparació. “Vaig passar a ser encarregat de xapes, pintura i tapisseria”, especifica el treballador. Assegura que en total hi havia 131 treballadors. A l’empresa hi havia prop d’una quinzena de noies que treballaven a l’oficina. Bellido, recorda a tots els seus companys.

Una gran família“El taller era com una gran família, com no en queden avui, que hi ha odis i enveges, fins i tot el propietari, Guzmán Clavel, és com un pare per a mi”. Per això fa una crida a tots els treballadors que havien compartit amb ell la seva professió. “Vull fer un retrobament, que quedem tots els que encara hi som, em faria molta il·lusió”, confessa Antonio Bellido.

El treballador assegura, però, que no tot van ser alegries, sinó que també hi havia problemes i mals moments, però que igualment vol recordar-ho tot amb els protagonistes de la fotografia.