Sant Jaume

Era cap a l’any 1960 quan es va celebrar la festa veïnal que es pot veure a la fotografia antiga. “Era a l’esplanada de les Caputxines i celebràvem el dia de Sant Jaume, el 25 de juliol”, explica Teresa Argés, qui ha cedit la imatge. Ella era una de les nenes que estaven assegudes al terra a la dreta de la fotografia, vestida de blanc i amb el cabell curt.

“Estàvem menjant xocolata desfeta, per a nosaltres era una cosa especial, no en menjàvem ni cada dia ni cada diumenge, era un gran dia”, recorda Argés. Aquell dia els veïns del barri s’organitzaven i preparaven activitats per als més petits. “Trencàvem l’olla, fèiem curses de sacs, posaven farina en una palangana i havíem de trobar un caramel...”, diu la propietària del retrat col·lectiu.   

Globus i cinema

Un altre dels moments més esperats era quan enlairaven globus fets amb paper. “Tenien un cistell i hi posaven un drap o fils mullats amb esperit de vi, s’inflaven i quan estaven uns metres amunt s’encenien”, diu Teresa Argés. Recorda que en algunes festes com la de Sant Jaume, i molts vespres d’estiu, sovint posaven un llençol blanc en una paret i hi projectaven pel·lícules a la fresca per tot el veïnat.