Festa de carrer

"El carrer de Sant Antoni celebrava l’any 1922 una serenata al carrer..."

En la fotografia, cedida per Joaquima Vila, s’hi veuen veïns i veïnes de totes les edats que sortien de les seves llars per compartir una vetllada de festa. Tot i que encara hi ha alguns carrers que celebren la seva pròpia festa, la majoria coincidint amb el Sant, com demà ho fa el carrer Sant Joan, antigament era un costum molt més arrelat.

Era típic durant aquestes festes que els veïns decoressin el carrer. En la imatge dels anys vint es veuen clarament les garlandes que decoren el carrer d’un costat a l’altre. Eren els mateixos veïns els qui s’organitzaven per muntar-ho tot. A la dreta es veu una escala, segurament utilitzada per penjar els cordills d’una casa a la del davant.

Activitats per a totsUn dels atractius de les festes dels carrers, eren les activitats que s’organitzaven i que eren aptes per a totes les edats. Balls, orquestres, jocs en grup, curses de sacs o bé xocolatades unien aquells que vivien en un mateix carrer. I mentre no es feia cap activitat, moltes de les veïnes treien les cadires a les portes de les cases i gaudien fent petar la xerrada en companyia d’amics i coneguts.