La platja

Quan comença la calor, la costa s’omple de tovalloles, banyistes i passejants...

Mataró té molts atractius. Un d’ells és, indiscutiblement, la platja. És una font d’esbarjo i entreteniment. Com es veu a la fotografia antiga en blanc i negre, cedida per Montserrat Esquerra, l’afició dels mataronins i mataronines per la platja ve de lluny. Quan comença la calor, la costa s’omple de tovalloles, banyistes i passejants que volen gaudir del sol, la brisa marina i l’aigua de mar. Mataró té quatre platges: la del Varador, amb més de 700 metres de longitud per 125 d’amplada; la de Ponent; la del Callao i la de Sant Simó.

Amb barquesTot i que la pesca no és una activitat tan tradicional a Mataró com en d’altres municipis de la costa, avui dia el port de la capital del Maresme és on es desembarquen les captures de peix, juntament amb el d’Arenys de Mar. Les barques varades a la sorra de la platja eren una mostra de l’activitat pesquera de Mataró.

A la fotografia es pot veure clarament com les embarcacions dels pescadors reposaven a tocar de l’aigua, ben a prop de la zona dels banyistes. Tot i ser una imatge poc típica a la costa de Mataró, algunes barques encara es deixen veure durant tot l’any en racons com ara a la platja de Ponent.