Nenes mudades

"...Ens preparàvem per anar a veure la processó i algú que tenia càmera ens va retratar...”

Era l’any 1946 quan Maria Rosa Llagostera i dues amigues seves, la Margarita i la Pepita, es van retratar. “Segurament deuria ser Corpus, ens preparàvem per anar a veure la processó i algú que tenia càmera ens va retratar”, recorda Llagostera, qui ha cedit la imatge. Les tres nenes eren davant d’un safareig antic típic de les cases del centre de la ciutat. “Era a un pati del carrer Barcelona, que hi havia una botiga de vetes, fils i botons, una merceria”, diu la mataronina.

Aventura que els propietaris d’aquell establiment, coneguts del veïnat, les deurien voler fotografiar en veure-les ben mudades. “Ens van fer entrar tan bufones com anàvem i ens van retratar fora al pati perquè en aquell temps no hi havia flash”, raona Maria Rosa Llagostera.

PetitesLes tres nenes eren amigues, totes elles veïnes del carrer Barcelona i en el moment de retratar-se tenien entre vuit i nou anys. Però ja eren prou grans per anar soles pel carrer. “Llavors teníem més llibertat que ara, la meva néta té aquesta edat i els pares són més conscients, no la deixen sola”, afirma Llagostera que afegeix que ella va començar l’escola als sis anys i la seva mare no l’acompanyava.