ERC acaba entrant al govern de Pineda de Mar assumint l'àrea de Medi Ambient

El PSC, tot i la majoria absoluta, ha obert la porta als republicans que canvien la regidoria de Joventut

La regidora electe d'ERC a Pineda de Mar, Mònica Palacín, acabarà formant part de l'equip de govern pinedenc, juntament amb el PSC, que en les passades eleccions municipals va aconseguir la majoria absoluta. Tot i aquesta circumstància, els socialistes han volgut des del primer moment que ERC entrés al govern per treballar-hi conjuntament. El pacte, que s'ha segellat aquest dimarts al migdia, es basa en una quinzena de punts essencials per tirar endavant el govern durant aquest mandat. ERC passarà a assumir la regidoria de Medi Ambient.

ERC torna a ser al govern canviant Joventut –va tenir la regidoria durant gran part del passat mandat– per Medi Ambient, una àrea amb estreta vinculació amb un dels temes cabdals del mandat: el canvi d'ubicació de la depuradora de l'Alt Maresme, projectada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) a primera línia de mar.

Tot i això, serà l'alcalde, Xavier Amor (PSC), qui gestioni aquest assumpte amb l'ACA. “Estem esperant una trucada per reunir-nos perquè aquest projecte ja no pot esperar més”, ha sentenciat. En aquest sentit, Palacín reconeix que el tema de la depuradora no és una competència exclusiva de Medi Ambient perquè és un problema que “va molt més enllà”.La portaveu republicana també ha volgut destacar que el pacte amb els socialistes no ha de ser com el del passat mandat amb CiU i PSC, sinó que ha de ser un pacte “seriós”, tenint en compte que el PSC té la majoria absoluta i “no s'ha de veure com una absorció d'ERC per part del PSC”. En aquest sentit, l'alcalde, Xavier Amor (PSC), assegura que serà important tenir “una altra veu al govern municipal”.

La resta de l'equip de govern també té ja assignades les seves competències i han començat a treballar. Amor, acompanyat dels regidors Francisco Castro i Francisco Martín, estan visitant Pineda per comprovar les necessitats i mancances de la via pública, amb l'objectiu de dissenyar un Pla de millora. Senyals obsolets, voreres en mal estat o piles de mobles al costat de contenidors són alguns dels casos.

En els pròxims mesos el nou govern pinedenc vol encarregar un estudi de mobilitat del municipi perquè sigui “més fàcil circular per Pineda”, segons ha comentat l'alcalde. Aquest estudi preveurà una configuració diferent dels sentits dels carrers del municipi, així com la necessitat i la ubicació de nous aparcaments. De moment, aviat se n'habilitarà un al centre i l'altre al Poble Nou, tots dos en superfície.