Es busca Cartell Alternatiu de Santes

El Tot Mataró convoca per novè any un certamen popular i obert a tothom per escollir la imatge alternativa al cartell oficial

  • Redacció
  • Divendres, 26 Maig 2017 00:00

Cultura 2017, logo concurs cartell alternatiuPer novè any consecutiu, una setmana després de conèixer la imatge oficial de Les Santes, el Tot Mataró i Maresme proposa el Concurs del Cartell Alternatiu de Santes, un certamen pensat perquè tothom pugui proposar el seu cartell de la Festa Major i perquè, a posteriori, siguin els mataronins els que escullin entre les diferents opcions. Un Concurs popular, pensat sempre des del respecte al cartell oficial, que acaba amb la imatge guanyadora, el cartell alter ego a l'oficial, il·lustrant la portada del Tot Mataró.

El Tot 2014/2015, foto noticia portada-concurs cartell alternatiu (edicio 1731)

Centenars de mataronins, maresmencs i fins i tot gent d'altres comaques han participat d'aquest Concurs durant aquests vuit anys precedents. I ho fan atrets pel caràcter especial que té un cartell de Santes. I és que tothom amb un cert neguit artístic o bon gust té al cap com podria ser un bon cartell de Les Santes. El Concurs passa la pilota a dibuixants amateurs, dissenyadors gràfics, amants de les arts visuals o inspirats errants perquè siguin ells els artistes escollits. No hi ha límit d'edat, ni d'estil, ni de nombre de propostes per candidat. Tan sols cal complir les bases recollides a: totmataro.cat/cartellsantes.

El Cartell Alternatiu de Les Santes l’escullen els lectors del Tot Mataró a partir de la votació popular entre els cartells finalistes, però abans d’arribar a aquest període, s’obre el termini de presentació de cartells fins al diumenge 25 de juny. Fins llavors es poden presentar tants cartells alternatius com es vulguin, en la tècnica que es vulgui, que compleixin les bases del certamen.

Els premis

Fer el Cartell Alternatiu de Les Santes té premi gràcies a les empreses col·laboradores. L’autor del Cartell Alternatiu més votat s’endurà un Ipad mini, gentilesa de SimóMac i El Tot Mataró. L’autor del segon classificat un lot de productes de pintura d’Abacus i finalment el guanyador del premi del jurat un menú degustació a Bocca Restaurant.

 Les bases del IX Concurs del Cartell Alternatiu de Santes

- El Concurs del Cartell Alternatiu de Santes és una iniciativa del Tot Mataró i Maresme. La participació és oberta i comporta l’acceptació d’aquestes bases.

- El Concurs consta de tres premis. El guanyador de la votació popular, que guanyarà un iPad Mini gentilesa de SimóMac, el segon més votat que guanyarà un lot de productes de dibuix gentilesa d’Abacus i el premi del jurat que guanyarà un menú per a dues persones a Bocca Restaurant.

- Es poden presentar tants cartells com es vulgui enviant-los a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. abans de les 24h del 25 de juny de 2017. - S’hi haurà de fer constar de forma clara el NOM de l’artista i el TÍTOL de l’obra. L’organització notificarà la correcta recepció del cartell i es reserva el dret de fer modificacions en el títol si ho considera pertinent.

- El treballs han de ser originals i incloure la llegenda 'Les Santes. Festa Major de Mataró'. Del 25 al 29 de juliol del 2017.

- La tècnica és lliure, els treballs han de ser originals i s’han de lliurar a mida DIN A3 digitalitzat (preferiblement en format PDF).

- El participant cedeix al Tot Mataró i Maresme els drets d’utilització i reproducció dels treballs. El guanyador serà la portada del Tot Mataró.

- El jurat del certamen farà una selecció de cartells finalistes, que passaran a votació presencial i telemàtica, a través de la web del certamen i de Facebook.

- Els cartells finalistes s’exposaran al cafè cultura L’Altre  del 30 de juny al 9 de juliol.

- La identitat dels guanyadors es donarà a conèixer per comunicació telefònica el 10 de juliol.

- El jurat del certamen l’integren l’editora del Tot Mataró Mari Carme Rodríguez, el gerent de SimóMac Simó Roig i el responsable de fotografia del Tot Mataró Daniel Ferrer.